Bakanlık iddiaları yalanladı! Mehmet Şimşek-Gaye Erkan krizi başlıklı dedikoduları kınıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bazı internet sitelerinde çıkan ''Mehmet Şimşek-Gaye Erkan'' krizi başlıklı haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu, kurumları töhmet altında bırakan dedikoduları şiddetle kınadıklarını söyledi.

Bakanlık iddiaları yalanladı! Mehmet Şimşek-Gaye Erkan krizi başlıklı dedikoduları kınıyoruz

Son günlerde bazı internet sitelerinde, ‘’Mehmet Şimşek-Gaye Erkan Krizi'' üst başlığı ile ‘’Haberleri Mehmet Şimşek grubu servis ediyor'' başlıklı haberlere ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan cevap geldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkında, geçtiğimiz günlerde CİMER'e eski bir banka çalışanı tarafından şikayette bulunuldu. Eski Merkez Bankası çalışanı, Başkan Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla bulunduğu şikayette bulundu ve Erol Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini de CİMER şikayetine ekledi.

Bunun üzerine çeşitli haber sitelerinde, Gaye Erkan'ın ‘’babasının bir banka çalışanını işten çıkardığı, Merkez Bankası Sosyal Tesisi'ni kapattırıp çalışanlarını ailesinin emrine tahsis ettiği ve İzmir Özdere'deki kampı da depremden sonra sadece kendi kullanımına soktuğu'' yönünde iddialar da gündem oldu.

AKIL DIŞI, MESNETSİZ VE MASA BAŞI UYDURMA

Konuyla ilgili bir diğer iddia ise yine bir internet haber sitesinde yayımlandı. Yayımlanan haberde, 'Mehmet Şimşek-Gaye Erkan Krizi' üst başlığı ile 'Haberleri Mehmet Şimşek grubu servis ediyor' iddiaları yer alırken konuyla ilgili açıklama Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan geldi.

Bakanlık iddiaları yalanladı! Mehmet Şimşek-Gaye Erkan krizi başlıklı dedikoduları kınıyoruz

Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, haberlerde yer alan iddiaların son derece akıl dışı, mesnetsiz ve masa başı uydurma olduğu belirtilerek, kurumları bu tarz ithamlar ile töhmet altında bırakan dedikoduları da kınadıklarının altı çizildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER