Bakanların Narin Güran mesajları dikkat çekti!

8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunması üzerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamalarda bulundu.

Bakanların Narin Güran mesajları dikkat çekti!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 19 gün önce kaybolan ve bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedenini bu sabah ulaşıldı. Evinden 3 km uzaklıkla bir çuvalın içerisinde derede bulunan Narin Güran’ın cansız bedeni yüm Türkiye’yi üzüntüye boğdu. Bu elim olay karşısında ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya çeşitli açıklamalar yaptılar.

AİLE BAKANLIĞI SÜRECİ TAKİP EDECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklama ile bakanlık olarak sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu. Yaşanan olayın çok can yakıcı olduğunu belirten Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, “Diyarbakır Bağlar’da kaybolan evladımız Narin’in maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Başımız sağ olsun. Narin yavrumuzun mekanı cennet olsun. Sorumluların en ağır cezayı alması için Bakanlık olarak sürecin bizzat takipçisi olacağız.” dedi.

ADALET ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Narin Güran’ın hayatını kaybetmesinde neden olan veya olanların hak ettikleri cezayı alacaklarına vurgu yaparak şu açıklamayı yaptı:

“Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir.”

ALİ YERLİKAYA AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise açıklamasında, “Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun. Sorumluların cezalandırılacağından kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan bakanların yapmış oldukları açıklamalarda vurgu yaptıkları bir detay dikkatlerden kaçmadı. Bakanlar Narin Güran’ın hayatını kaybetmesi nedeniyle başsağlığı dilediler ama küçük kızın ailesine dair herhangi bir taziye mesajı vermediler. Bu durum özellikle dikkat çekerken yaşanan olayın ayrıntıları herkesçe merak ediliyor.

SONRAKİ HABER