Bakan Yumaklı: 81 ilde oluşturulan İl Su Kurullarının ilk toplantılarını yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İl Su kurullarının ilk toplantısına katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Yumaklı, altyapı sorunlarına ilişkin etkili çözümlerin belirlendiği ifade edildi.

Bakan Yumaklı: 81 ilde oluşturulan İl Su Kurullarının ilk toplantılarını yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamasında su kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesine ilişkin politikaların belirleneceğini ifade etti. Su yatırımlarının etkili kullanılması için etkili kararların alınacağının altı çizildi.

ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

İl Su Kurullarının 81 ilde ilk toplantısını gerçekleştirdiğini ifade eden Bakan Yumaklı, her ildeki valilerin su ile ilgili konularda ciddi adımlar atabilmesi için önemli kararlar alındığı belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 81 ilde oluşturulan İl Su Kurullarının ilk toplantılarının yapıldığını belirterek, “İl Su Kurullarında kentlerimizin su yönetimi ve altyapı sorunlarına dair kapsamlı değerlendirmeler yapılarak, etkili çözümler ve stratejiler belirlendi” dedi.

YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı yazılı açıklamada su yönetiminde koordinasyonun sağlanması, bütüncül yaklaşımın garanti altına alınması ve ülkenin su kaynaklarının daha verimli kullanılması amacıyla Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile merkezde, havzada ve yerelde ‘Su Kurulları’ teşkil edildiğini hatırlattı. Su yönetiminde en üst karar mekanizması olan Ulusal Su Kurulunun su arzına ilişkin kısa ve uzun vadeli plan, politika ve stratejiler geliştirmek ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine yönelik politikalar belirlemek üzere hayata geçirildiğine dikkati çeken Yumaklı, “Ulusal Su Kurulu ile su arzına ilişkin kısa ve uzun vadeli plan, politika ve stratejiler oluşturulacak. Su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine ilişkin politikalar belirlenecek. Havza ölçekli yönetim planlarının uygulanması ile su yatırımlarında kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına yönelik kararlar alınacak. Su tahsisinde arz ve talep dengesi ile sektörel su tahsisleri konuları da değerlendirilecek. Kurul aynı zamanda ulusal su planı, havza ölçekli yönetim planları, su verimliliği planları ile içme ve kullanma suyu güvenliği planlarını onaylamak gibi yetkilere sahip olacak” dedi.

Bakan Yumaklı, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında İl Su Kurulu toplantılarında çözüme ulaşmayan sorunların çözümlerinin en kısa süre içerisinde çözümleneceği ve konuların Havza Su Kurullarına iletilmesine karar verildiğini söyledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER