Bakan Yumaklı 6 bin 418 adet sulak alan kayıt altına alındığını açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından bugün yapılan son açıklama ile birlikte toplamda 6 bin 418 sulak alanın kayıt altığına alındığı ifade edildi.

Bakan Yumaklı 6 bin 418 adet sulak alan kayıt altına alındığını açıkladı!

Bugün Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü nedeniyle bir yazılı açıklama gönderildi. Yapılan bu açıklama kapsamında toplamda 6 bin 418 sulak alanın kayıt altığına alındığı belirtildi.

TOPLAMDA 6 BİN 418 SULAK ALANI KAYIT ALTINA ALINDI!

Bakan Yumaklıı tarafından yapılan açıklamalarda kayıt altına alınan alanlar hakkında "Yöredeki tarımsal üretimin kalite ve miktar olarak arttırılmasına fayda sağlar. Bu bakımdan, sulak alanların korunması ve geliştirilmesi, halkımıza yeterli su arzını sağlamak için gerekli en mühim sorumluluklarımızdan birisidir. Bu görevi yerine getirebilmek için Türkiye, Sulak Alanların Korunması Sözleşmesine (Ramsar Sözleşmesi) 1994 yılında taraf olmuş ve 30 yıllık süreçte toplam büyüklüğü 184 bin 487 hektar olan 14 sulak alanını (Sultan Sazlığı, Seyfe Gölü, Burdur Gölü, Manyas (Kuş) Gölü ve Göksu Deltası, Akyatan Lagünü, Kızılırmak Deltası, Uluabat Gölü ve Gediz Deltası, Yumurtalık Lagünü, Meke Gölü, Kızören Obruğu, Kuyucuk Gölü ve Nemrut Kalderası) sözleşme listesine Ramsar Alanı olarak dahil etmiştir" diye açıklamalarda bulundu.

YENİ PROJELER UYGULAMAYA KONULACAK!

Geçmişte kirlilik sorunu yaşayan Kayseri'deki Sultansazlığı, Antalya'daki Avlan Gölü, Konya'daki Ereğli Sazlığı ve Afyonkarahisar'daki Karakuyu Sazlığı'nda rehabilitasyon çalışmaları yapıldığını da ifade eden Yumaklı, 2024 yılında Düzce'de bulunan Efteni Gölü'nde rehabilitasyon çalışmalarına başlanacağını duyurarak, sulak alanlarda ekoturizmi desteklemek, araştırmacılara açık hava laboratuvarları sağlamak ve yöre ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla yine DKMP Genel Müdürlüğü'nce ziyaretçi merkezleri yapıldığını belirtti.

SONRAKİ HABER