Bakan Yerlikaya'dan polis ve jandarmalar için kamera açıklaması!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından bugün yapılan son açıklama ile birlikte polis ve jandarmalar için her an kayıt altında olacak kamera sistemlerine geçildiği ifade edildi.

Bakan Yerlikaya'dan polis ve jandarmalar için kamera açıklaması!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Çorlu Halk Eğitim Merkezinde aday proje tanıtım toplantısına bugün katılım sağladı. Burada gündem hakkında önemli açıklamalara yer veren Bakan Yerlikaya, geçtiğimiz günlerde polisler için duyurulan kamera sisteminin detaylarından da bahsetti.

BAKAN YERLİKAYA'DAN POLİS VE JANDARMALAR İÇİN KAMERA AÇIKLAMASI!

Polis ve Jandarmalar için getirilecek olan kamera sistemi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Bakan Yerlikaya, "Bütün jandarma ve polis devriyelerimizde ASELSAN'ın yaptığı yüz tanıma kamera sistemi olacak. Artık gecenin 2'sinde veya gündüz. Nerede olursa olsun. Polis veya jandarma sizi durdurdu. Sakın ha sakın 'Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz' demeyin. O da aynı sizin güzel gülümsemeniz gibi gülecek. Çünkü kendini de kamera kaydediyor.

Kamera hem polisimi, hem jandarmamı hem sizi kaydediyor. Aynı zamanda biz arzu edersek, bakanlıktaki GAMER Merkezinde bile ben canlı izleyebiliyorum. Yani devriye yaparken orada sizi durdurup ya da gelen araçlarla ilgili her şeyi biz canlı olarak izleyebiliyoruz hatta onunla konuşabiliyoruz. Dolayısıyla siz siz olun durdurulduğunuzda 'İyi günler' deyin başka bir şey demeyin" dedi.

Hayata geçirilecek olan bu uygulama ile birlikte artık her türlü olayın her türlü konuşmanın kayıt altına alınacağının altı bir kez daha çizilmiş oldu.

SONRAKİ HABER