Bakan Yerlikaya'dan Erzincan açıklaması! Yeni bir kayma yaşanmadan aramaları tamamlayacağız

Çalışmaların hala devam ettiği Erzincan İliç hakkında merak edilenlerin artmasının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından çalışmalar hakkında açıklama geldi.

Bakan Yerlikaya'dan Erzincan açıklaması! Yeni bir kayma yaşanmadan aramaları tamamlayacağız

Erzincan'ın İliç ilçesinde bir madende yaşanan toprak kaymasının ardından arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığı 9 işçi hakkında merak edilenlerin artmasının ardından bugün yeni bir açıklama geldi. Hem arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı hem de bölgede herhangi bir sızıntı olup olmadığı hakkında çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.

Bunun ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan son açıklamalarda “Yeni bir kayma yaşanmadan aramaları tamamlayacağız.” şeklinde ifadelere yer verildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN TOPRAK KAYMASI AÇIKLAMASI!

Yaşanan olay ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yerlikaya, yeni bir kayma olmadan çalışmaların tamamlanacağını belirterek, “Çalışmalar kazanın olduğu günden bu yana gece gündüz demeden devam ediyor. 2700 üzerinde insan gücümüz var. 800 üzerinde aracımız var. İnsan gücümüzün 500'ü AFAD personeli. Her şeyin başı iş sağlığı ve güvenliği. Her bakanlık kendi görevini yapıyor. Adalet Bakanlığı adli soruşturma sürecini yürütüyor. DSİ, 5 milyon metreküplük Sabırlı Deresi alanında kayan toprakla bir araya gelmemesi için çalışma yürütüyor.” şeklinde ifadelere yer verildi.

ÜMİDİMİZ VAR!

Aramaların yapıldığı işçilerin kurtarılması hakkında ümidin bulunduğundan bahseden Bakan Yerlikaya, "İlk günde ümit var bir cümle kurmuştuk. Neydi bu. 5 arkadaşımız bir konteyner içinde, bir arkadaşımız ocağa düşen kamyonun içinde, küçük bir su alanında ise 3 işçi kardeşimizin olduğunu düşünüyoruz. Bir an önce 9 canımıza ulaşmak istiyoruz. Tek bir niyetimiz var sizler aracılığıyla doğru bilgiyi milletimize aktarmak. Buradan duyulmayan bir şeye lütfen değer vermesinler. Gereksiz yere tartışma konusu olmasın." dedi.

SONRAKİ HABER