Bakan Yerlikaya'dan deprem bağışları hakkındaki sorulara yanıt!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından bugün deprem bağışlarına yönelik soru önergesi konusunda merak edilenlere yönelik açıklama geldi.

Bakan Yerlikaya'dan deprem bağışları hakkındaki sorulara yanıt!

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından deprem bölgesindeki vatandaşlara destek olabilmek amacı ile bağış kampanyası düzenlendi. Bu kampanya sonucunda ise toplamda 115 milyar 146 milyon TL bağış toplandı. Sürecin üzerinden aylar geçmesi ile birlikte CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın cevaplaması amacı ile "Türkiye Tek Yürek Kampanyası" kapsamında bağışlandığı açıklanan 115 milyar 146 milyon liranın akıbetiyle ilgili soru önergesi sunuldu.

BAKAN YERLİKAYA'DAN SORU ÖNERGESİ HAKKINDA AÇIKALAMA!

Gazeteciler tarafından konu ile ilgili Bakan Yerlikaya'ya sorunun yöneltilmesinin ardından "Taahhütte bulunmuş olmakla birlikte bağışını henüz yapmayan kişi ve kuruluşların tespiti yapılmış, bağışların tamamlanması için iletişim süreci devam ediyor" şeklinde yanıt geldi.

Bunun üzerine CHP'li Güler ise "Demek ki bağış sözü veren çok sayıda kurum, kuruluş ve kişi verdiği bağış sözünü yerine getirmemiş" dedi.

SONRAKİ HABER