Bakan Yerlikaya'dan açıklama! Duracak mıyız? Asla

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, katıldığı Valiler Buluşması toplantısında terörle mücadeleye yönelik yaptığı açıklamada, terörün artık Türkiye için bir istismar alanı olmadığını belirterek, ''Peki duracak mıyız? Asla'' dedi.

Bakan Yerlikaya'dan açıklama! Duracak mıyız? Asla

İçişleri Bakanlığı'nın her geçen gün devam eden başarılı operasyonlarıyla hem bakanlık hem de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, takdir toplamaya devam ediyor. Yerlikaya'nın operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamalar da merak konusu oluyor.

Bakan Yerlikaya, bugün katıldığı ‘10 Ocak İdareciler Günü’ nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen ‘Valiler Buluşması’ toplantısında, önemli açıklamalarda bulundu.

Valilerle bir araya gelen Yerlikaya konuşmasına, bulunduğu şehrin kahvehanesinde, parkında, bahçesinde; vatandaşla birlikte bir bardak çay içmeyen, vatandaşın sevinciyle, hüznüyle bir kere bile hemhal olmayan bir valinin asla başarılı olamayacağını belirterek başladı.

‘’TEHDİTLERİN TAMAMI YOK EDİLDİ''

Bakan Yerlikaya'dan açıklama! Duracak mıyız? Asla

Açıklamalarının devamında Bakan Yerlikaya, terör saldırılarına ilişkin, Türkiye’nin bekasına, bağımsızlığına ve güvenliğine yönelen tehditlerin tamamının yok edildiğini ifade ederek, binlerce yıllık kardeşliğin bu hainliğe geçit vermediğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin, vatanın asli unsuru olduğunun altını çizen Yerlikaya, hiçbir gücün bu gerçeği değiştiremeyeceğini vurguladı.

Nihai hedeflerinin büyük ve güçlü Türkiye olduğunu da aktaran Yerlikaya, “Huzurun teminatı siz Valilerimizsiniz. 600 bin personeliyle Kara, Mavi ve Siber Vatan’da yılın 365 günü gece gündüz demeden büyük bir inanç azim ve ferasetle çalışan İçişleri Bakanlığı ailesi olarak bizleriz, Hepimiziz. Nihai hedefimiz büyük ve güçlü Türkiye’dir. Bu hedefe de inşallah; bütün kurumlarımızın, bütün yöneticilerimizin fedakârlık ve üstün gayretleriyle ulaşacağız. Terörle, o hainlerin iş birlikçileriyle, organize suç örgütleriyle, zehir tacirleriyle, göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle ve suç odaklarıyla mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek.” dedi.

‘’BTÖ KAYBETTİ VE KAYBETMEYE DE MAHKUM‘’

Bakan Yerlikaya'dan açıklama! Duracak mıyız? Asla - Resim : 2

Terör örgütüne yönelik açıklamasında Yerlikaya, Bölücü Terör Örgütü’nün (BTÖ) artık kaybettiğini ve kaybetmeye de mahkum olduğunun altını çizerek, nihai hedeflerinin; son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele etmek olduğunu aktardı.

Açıklamasında zehir tacirleri ve göçmen kaçakçılığına da değinen Bakan Yerlikaya, zehir tacirlerinin teröristlerle eş değer gördüklerini bildirdi. Göçmenlerle ilgili ise, Türkiye'de girişi, kalışı ve çıkışı yasal yollarla olmayan düzensiz göçmenlere yönelik mücadelenin aralıksız devam edeceğini kaydetti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER