Bakan Yerlikaya’da Sivas depremlerine ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında bugün Sivas’ta 10 dakika ara ile meydana gelen 2 depreme ilişkin bilgilendirme yaptı.

Bakan Yerlikaya’da Sivas depremlerine ilişkin açıklama

Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamasında 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki depremlerden sonra saha taramalarına başlandığını söyledi. İlk belirlemelere göre olumsuz bir durumun olmadığı açıklandı.

Ülkemizde son dönemlerde peş peşe şiddetleri depremler meydana geliyor. Son olarak dün sabah saat 10.46’da 5,9 büyüklüğünde Malatya depremi meydana gelmişti. Bugün de 10 dakika ara ile Sivas’ta 4,7 ve 4,1 şiddetinde deprem kaydedildi.

10 DAKİKA ARAYLA 2 DEPREM

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sivas'ta meydana gelen 4.7 ve 4.1 büyüklüğündeki depremlere ilişkin, "AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır" dedi.

"OLUMSUZ BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR"

Sivas’ta saat 11.29'da yerin 10.57 kilometre derinliğinde 4.7 ve 10 dakika arayla 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşanan depremlere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Meydana gelen depremlerde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya’da Sivas depremlerine ilişkin açıklama

Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre Sivas’ta meydana gelen 2 deprem sonrasında bölgede herhangi bir olumsuz durumun olmadığı ifade edildi. Depremler saat 11.29’da 10 dakika ara ile 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde kaydedildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER