Bakan Yerlikaya yurt genelindeki araç denetim sonuçlarını açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden bilgilendirme paylaşımı yaptı. Ağustos ayının ilk 8 gününde yollarda yapılan denetleme ve kesilen cezalardan bahsedilen paylaşımda emniyet kemeri vurgusu yapıldı.

Her gün binlerce insan araçları ile beraber şehir içi ve şehirler arası yolculuk yapıyor. Araç yoğunluğu ve kullanılan otomobillerin beraberinde getirdiği tehlike konulan kurallara uyulmasını zorunlu kılıyor.

MİLYONLARCA ARAÇ, BİNLERCE SÜRÜCÜ

İçişleri Bakanlığına bağlı emniyet güçleri de trafiklerde düzenli olarak kurallara uyulup uyulmadığını kontrol ediyor. Suçu olduğu tespit edilen ekiplere kanunlar çerçevesinde ceza kesiliyor.

Bakan Yerlikaya yurt genelindeki araç denetim sonuçlarını açıkladı

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 1-8 Ağustos tarihleri arasında yollarda tam 2 Milyon 609 bin 216 aracın denetlendiğini açıkladı. Bu denetimler sonucunda ise 436 bin 689 araç ve sürücüye işlem yapıldığı ifade edildi.

EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİNDEN BAHSEDİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bilgilendirme açıklamasında emniyet kemeri takılmasının insanların kazalarda hayatlarının kurtulmasında büyük önem taşıdığını dile getirdi. Bakan Yerlikaya "Emniyet kemeri kullanımı; trafik kazası kaynaklı can kayıplarını %5 ağır yaralanmaları ise %60 oranında azaltmaktadır. Otobüsler dahil tüm araçlarda sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takması yasal zorunluluktur" dedi.

Denetimlerde araçlar ve sürücülerinin yola çıkmasının uygunluğunun kontrolü sağlanıyor. Aynı zamanda suçlular da bu tarz denetimlerde yakalanabiliyor.

Kaynak: Haberankara.com