Bakan Yerlikaya Türkiye'nin Gri Liste'den çıkmasını yorumladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’nin Gri Liste’den çıkmasına yönelik sosyal medya hesabı üzerinden bir değerlendirmede bulundu.

Bakan Yerlikaya Türkiye'nin Gri Liste'den çıkmasını yorumladı

Göreve geldiğinden bu yana ülkenin dört bir yanında çeşitli suçlara yönelik gerçekleştirilen operasyonları sosyal medya hesapları üzerinden duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’nin Gri Liste’den çıkarılmasını yorumladı. İlk duyuru Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in X hesabı üzerinden yaptığı “Başardık!” paylaşımıyla geldi.

Bakan Yerlikaya, ülkemizin Gri Liste’den çıkartılmasıyla ilgili şöyle bir değerlendirme yaptı:

“Gri Liste'den çıktık!

Ülkemizin “Gri Liste”den çıkmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum.

Başta terör ve o hainlerin finansmanına yönelik olmak üzere, organize suç örgütleriyle, zehir tacirleriyle, göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle, kara para aklayan suç odaklarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.”

Bakan Yerlikaya Türkiye'nin Gri Liste'den çıkmasını yorumladı

GRİ LİSTE NEDİR?

üye ve üye olmayan ülkelerin kara para aklama ve terörizm finansmanı konularında gerekli önlemleri alıp almadıklarını değerlendiren FATF’nin (Mali Eylem Görev Gücünün -Financial Action Task Force) gri listesi, küresel düzeyde kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadelede yetersiz kalan ülkeleri belirlemek amacıyla oluşturulan liste anlamına gelir.

Türkiye 2019 yılında FATF bünyesinde bir değerlendirilmeye tabi tutuldu ve FATF kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını önleme konusunda eksikleri olduğu gerekçesiyle Türkiye’yi gri listeye almıştı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER