Bakan Yerlikaya sel riskine karşı uyardı! Yağışlar bu gece yarısına kadar sürecek!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sel felaketinin yaşandığı Bartın'da konuştu. Yağışların bu gece yarısı da devam edeceğini söyledi. Uyarılarda bulundu.

Bakan Yerlikaya sel riskine karşı uyardı! Yağışlar bu gece yarısına kadar sürecek!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sağanak yağışın vurduğu Bartın'da incelemelerde bulundu.

Bölgedeki vatandaşlar ile de görüşen Bakan Yerlikaya, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Yağışların ardından meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden ya da yaralanan kimsenin olmadığını vurguladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açıklama - medya.com.tr

4 KENTTE SEL RİSKİ!

Açıklamalarına devam eden Bakan Yerlikaya, 4 kentte sel riskinin sürdüğünü belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD'ın koordineli bir şekilde çalıştığını ifade etti. Vatandaşların bu hususta dikkatli olması gerektiğini söyleyen Yerlikaya, 'Doğu Karadeniz'de sel riski sürüyor. Giresun, Trabzon, Rize ve Artvinli hemşehrilerimize sesleniyorum, saatte 100 kilometreye yağış düşmesi bekleniyor. Yağışlar bu gece yarısına kadar sürecek.' dedi.

Vatandaşların kişisel tedbirlerini alması gerektiğinin altını çizen Yerlikaya, barajların faydasından da bahsetti. Barajlar sayesinde selden etkilenen bölgelerde fazla zararın olmadığına da değindi.

Maddi hasar dışında can kaybının olmadığını söyledi. Acil ödenek yardımları ile hasarların giderilmeye devam edileceğine vurgu yaptı.

Bartın’da 260 köyün 155’inde hasar meydana gelirken, Zonguldak Çaycuma ve Devrek’te de hasar oluştu. Bölgede temizlik çalışmaları devam ediyor.

SONRAKİ HABER