Bakan Yerlikaya paylaştı! Suç örgütü çökertildi elebaşı yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, Kafes-36 operasyonları sonucunda organize suç örgütünün çökertildiğini ve elebaşının da yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya paylaştı! Suç örgütü çökertildi elebaşı yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ merkezli operasyonların detaylarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Paylaşımında Bakan Yerlikaya, organize suç örgütünün çökertildiğini duyururken, elebaşının da yakalandığını belirtti.

Yerlikaya'nın paylaştığı Kafes-36 operasyonlarının detaylarına göre, Tekirdağ merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak, nitelikli dolandırıcılık, şantaj ve tehdit suçlarını içleyen yurtdışı bağlantığı organize su. örgütü çökertildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı liderliğinde; Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında suç örgütü üyesi şüphelileri tespit edildi.

7'Sİ YABANCI UYRUKLU 18 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Yürütülen çalışmalar kapsamında, 7'si yabancı uyruklu toplamda 18 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ise, yabancı uyruklu şahısların kadın profilli sahte sosyal medya hesapları üzerinden, Türk vatandaşı erkek şahıslarla irtibata geçtikleri, görüntülü konuşmalarda müştekilerin müstehcen görüntülerini kayda aldıkları ve bu görüntüler üzerinden tehdit/şantaj yaptıkları, şüpheli kadınların, evlilik vaadiyle de para talep ederek dolandırıcılık yaptıkları, belli bir komisyon karşılığında Yabancı Uyruklu başka şahısları da ülkemize getirip çeşitli bankalardan çok sayıda banka hesabı açtıkları ve şüphelilerin kullanmış oldukları hesaplar üzerinde yapılan incelemede yaklaşık 30 milyon TL dolandırıldıkları tespit edildi.

Bakan Yerlikaya paylaştı! Suç örgütü çökertildi elebaşı yakalandı

OPERASYONLAR ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Kafes-36 operasyonlarında, 2 adet otomobil, 33 adet cep telefonu, 27 adet sim kart, 47 adet farklı bankalara ait banka kartları, çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile yabancı şahıslar adına düzenlenmiş, sahte çalışma belgeleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı evraklarına el konuldu.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ettiği paylaşımında, suç ve suçlulara yönelik operasyonların aralıksız devam edeceğini vurguladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER