Bakan Yerlikaya Kafes-32 operasyonlarıyla organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son yaptığı duyuruyla Kafes-32 operasyonları kapsamında, İsmail Süner'in elebaşı olduğu suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya Kafes-32 operasyonlarıyla organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabı üzerinden suç ve suçlulara yönelik gerçekleştirilen başarılı operasyonları içeren paylaşımlarına bir yenisi daha eklendi. Bakan Yerlikaya, Kafes-32 operasyonlarının detaylarını açıkladı.

Ali Yerlikaya'nın paylaşımına göre, Antalya'nın Alanya ilçesi merkezli, Adana ve Kahramanmaraş’ta eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Kafes-32 operasyonlarında, elebaşı İsmail Süner olan organize suç örgütünün çökertildi ve İsmail Süner dahil 11 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındı.

İŞ YERLERİNİ KURŞUNLAYIP ESNAF ÜZERİNDE BASKI KURUYORLARDI

İsmail Süner'in elebaşlığını yaptığı organize suç örgütü, Alanya genelinde ; iş yerlerini kurşunlayıp esnaflar üzerinde baskı kuruyor, iş yerlerinden para teklif ediyor, örgüt lideri ve bazı örgüt mensupları mağdur şahısların ikametine silah zoru ile girerek şahısları kaçırıyor, internet bankacılığı üzerinden şahısların hesabında bulunan paraları kendi hesaplarına geçiriyor ve polise gitmeme konusunda tehditte bulunuyor, müştekilerin kiralık evlerini ellerinden alıp, bu evleri kendilerinin çalıştıracağını söyleyerek tehdit ediyor, uyuşturucu ve silah ele geçirilmesi olayından sorumlu tuttukları mağduru grup halinde darp ediyor, darp ettikleri mağdurları kayıt altına alarak zorla para tahsil edip senet imzalatıyor, kalabalık gruplar halinde gezerek halk ve esnaf üzerinde baskı kuruyordu.

Bakan Yerlikaya Kafes-32 operasyonlarıyla organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından; Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yapılan operasyonlar ile elebaşı İsmail Süner ve 11 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Bakan Yerlikaya paylaşımını, operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik ederek ve ne büyüklükte olursa olsun organize suç örgütleriyle mücadelenin aralıksız süreceğini belirterek noktaladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER