Bakan Yerlikaya: Gürz-22 operasyonlarında 55 terör şüphelisi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında jandarmanın 17 ilde düzenlediği Gürz-22 operasyonları kapsamında 55 terör şüphelisinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya: Gürz-22 operasyonlarında 55 terör şüphelisi yakalandı

Bakan Yerlikaya, konuya ilişkin açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden yaptı. Yaptığı paylaşımında “Türkiye’nin huzuru” etiketini kullanan Bakan Yerlikaya, 55 şüpheli terör örgütü mensubunun yakalandığını belirtti.

17 ilde düzenlenen Gürz-22 operasyonlarının Cumhuriyet başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde ve il jandarma komutanlıkları kapsamında gerçekleştirildiği aktarıldı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN GÜRZ-22 OPERASYONLARI AÇIKLAMASI

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından, Gürz-22 operasyonlarına ilişkin paylaşımda bulundu.

"Türkiye'nin huzuru" etiketiyle yaptığı paylaşımda Yerlikaya, "17 ilde PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütüne yönelik jandarma tarafından düzenlenen 'Gürz-22' operasyonlarında 55 şüpheli terör örgütü mensubu yakalandı. Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sizlerin duası ve desteğiyle durmadan, duraksamadan mücadele edeceğiz." ifadesini kullandı.

OPERASYONA İLİŞKİN BİLGİLER

Operasyonların, Cumhuriyet başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, il jandarma komutanlıklarınca, Adana, Aydın, Iğdır, Siirt, Hatay, Kars, İzmir, Erzurum, Eskişehir, Kocaeli, Muğla, Manisa, Hakkari, Trabzon, Elazığ, Muş ve Şırnak'ta düzenlendiğini belirten Yerlikaya, şu bilgileri verdi:

"Operasyonlarda şüphelilerin, terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri, örgütün gençlik yapılanması içerisinde bulundukları, örgüte finans sağladıkları ve sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edildi. Operasyonları koordine eden Cumhuriyet başsavcılıklarımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle”

Bakan Yerlikaya, yaptığı paylaşımında düzenlenen operasyonlar kapsamında 55 terör şüphelisinin yakalandığını ifade etti. Operasyonları gerçekleştiren jandarma ekiplerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, bu tür operasyonların devam edeceği mesajını da verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER