Bakan Yerlikaya duyurdu! Sosyal medyadan şehitlerle ilgili provakatif paylaşım yapanlara operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Pençe-Kilit Harekât bölgesinde şehit düşen askerlere yönelik sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı olarak” terör örgütü öven ve propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan 60 hesap yöneticisi ve kullanıcısı şüpheli tespit edildiğini belirterek adli işlem başlatıldığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya duyurdu! Sosyal medyadan şehitlerle ilgili provakatif paylaşım yapanlara operasyon

Pençe-Kilit Harekât bölgesinde şehit olan askerlerle yönelik sosyal medyadan üzerinden provakatif paylaşım yapan kullanıcılara ilişkin operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 60 kişinin terör örgütü öven ve provakatif amaçla yanıltıcı bilgiyi alenen yayan hesaplar olduğunu tespit edildi. Provakatif paylaşım yapan ve terör örgütü öven hesapların büyük bölümü ise yurt dışı olduğu belirlendi. Operasyona ilişkin açıklamayı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile duyurdu.

PROVAKATİF PAYLAŞIM YAPAN 60 HESAP TESPİT EDİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı paylaşımda Pençe-Kilit Harekât bölgesinde şehit olan askerlere yönelik sosyal medya üzerinden “provokatif amaçlı olarak” Bölücü Terör Örgütünü (BTÖ) öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayan 60 hesap yöneticisi ve kullanıcısının tespit edildiğini ifade etti.

PAYLAŞIMLARI YAPAN HESAPLARIN 53'Ü YURT DIŞINDA

Bakan Yerlikaya tespit edilen 60 kişiden 53'ünün yurt dışında olduğunun belirlendiği ve haklarında adli işlemler başlatıldığını ifade etti. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında ise tespit edilen 7 şüpheliye yönelik yapılan operasyonlarında 4’ü yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya 3 şüphelinin ise yakalanma çalışma ettiğini belirtti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER