Bakan Yerlikaya duyurdu! Sınırlarımız bizim kırmızı çizgimizdir

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Ağrı Sınır Güvenliği Toplantısı"nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Sınırlar hakkında kesin çizgilerin bulunduğunu bir kez daha dile getirdi.

Bakan Yerlikaya duyurdu! Sınırlarımız bizim kırmızı çizgimizdir

Bugün Gürbulak Gümrük Kapısı'nda düzenlenen "Ağrı Sınır Güvenliği Toplantısı"na katılım sağlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda özellikle sınırlar konusunun bir kez daha altını çizdi. Bakan Yerlikaya tarafından yapılan açıklamalar başlıca şu şekildeydi;

SINIRLARIMIZ BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR!

"Ağrı bölgemizde 37 lego kule, 15 balistik kule, 10 yaşam kulesinin inşası tamamlandı. Sınır güvenliği faaliyetleri Iğdır'da konuşlu 5. Hudut Tugay Komutanlığına bağlı iki tabur ve 17 hudut karakolu ile yönetiliyor. Sınır birliklerimizin gerisinde onlara destek amaçlı İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı jandarma özel hareket taburu, bir komando taburu, 3 asayiş komando bölüğü, farklı birimlerde görevli 600 personel, 1 modüler güvenlikli üs bölgesi ve 4 yaşam alanlı kule ile gerekli tedbirleri de almış bulunuyoruz. Hava şartları imkan verdiği ölçüde 7/24 İHA- SİHA ve insanlı keşif uçakları sınır güvenliğimizde aktif görev alıyor. Devletimiz tüm imkan ve kabiliyetleriyle bilinsin ki buradadır. Sınırlarımız, bizim kırmızı çizgimizdir. Huzur ve güvenliğimizin sağlanmasında, düzensiz göçle mücadelede olmazsa olmazdır. Milletimizin huzuruna, kardeşliğine, güvenliğine kastedenlere tahammülümüz yoktur, hiçbir zaman da olmayacaktır. Gönül rahatlığı içinde söylemek istiyoruz, milletimizin duası, desteği bizimle. Topyekün vereceğimiz ve seferberlik ruhuyla vereceğimiz bir mücadeledir. Milletimizle devletimiz hemdem olmuştur. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'nda huzur ve güven içinde çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz."

YASA DIŞI GEÇİŞLERE MÜDAHALE EDİLMEKTEDİR.

"862 milyon lira da vergi tahsiline katkısı olan önemli bir bereket kapımız. Ağrı ile İran sınır uzunluğumuz 84 kilometre. Bu sınırımız 7 bileşenli sınır. Fiziki güvenlik sistemleriyle korunuyor. Sınır hattının 81,3 kilometrelik kısmına modüler beton duvarı ve devriye yolu yaptık. Zorlu coğrafi şartlar nedeniyle beton duvar yapılamayan kısımlara güçlendirilmiş kafes ve tel yapıldı. Bu bölüm sismik sensör ile kapatıldı. Sınır hattı boyunca 59 adet elektro optik kule inşaatı tamamlandı. 36 gözetleme kulesiyle, 23 haberleşme kulesi yatırımı devreye alındı. Yine sınır aydınlatma ve güvenlik projesi ile kritik görülen bölgelerde 30 metrelik aralıklarla kameralar yerleştirildi. Sorumluluk sahamızda 14 komuta ve kamera merkezinde toplam 167 adet kamera ile tespitle teşhis edilen yasa dışı geçiş teşebbüslerine de süratle müdahale edilmektedir."

SONRAKİ HABER