Bakan Yerlikaya duyurdu! Organize suç örgütlerine yapılan operasyonda 61 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sabah saatlerinde organize suç örgütlerine yapılan önemli bir operasyonu bildirdi. Yapılan açıklamaya göre İzmir ve İstanbul'da yapılan operasyonda 61 kişi gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya duyurdu! Organize suç örgütlerine yapılan operasyonda 61 gözaltı

Ülkemizde yasadışı bir şekilde hareket etmeye çalışan organize suç örgütleri emniyet birimlerinin operasyonları ile teker teker etkisiz hale getirilmeye ve suç aletleri ele geçirilmeye devam ediliyor.

61 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya devam eden çalışmalar kapsamında İstanbul ve İzmir merkezli 9 ilde “Kafes-41” adlı bir operasyon düzenlendiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre söz konusu operasyonda 61 kişi gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya paylaşımında “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; Hangi büyüklükte olursa olsun halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine nefes aldırmayacağız” dedi.

Yakalan kişilerin tespit edilen suçları hakkında da bilgi veren Bakan Yerlikaya ilgili şahısların “2 ayrı cinayet olayını gerçekleştirdikleri, 2 adet kasten öldürmeye teşebbüs olayını gerçekleştirdikleri, 11 adet kasten yaralama olayını gerçekleştirdikleri, diğer suç örgütleri ile çok sayıda silahlı çatışmaya girdikleri, anlaşmazlık yaşadığı şahıslara yönelik kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tehdit ve silahlı saldırı eylemi gerçekleştirdikleri, çok sayıda ruhsatsız silah yakalattıkları, korkutma ve haraç alma amaçlı çok sayıda işyerinin kurşunlanması olayını gerçekleştirdikleri ve yağma suçlarını işledikleri tespit edildi" diyerek işlenilen suçların büyüklüğüne dikkat çekti.

PERSONELE TEŞEKKÜR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sözlerini "Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Milletimizin Duası Sizinle" diyerek noktaladı.

SONRAKİ HABER