Bakan Yerlikaya duyurdu! Gülbaharlar organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma göre, Kafes-48 operasyonları sonucunda Gülbaharlar adı organize suç örgütü çökertildi.

Bakan Yerlikaya duyurdu! Gülbaharlar organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen Kafes-48 operasyonlarının detaylarını paylaştı.

Bakan Yerlikaya'nın paylaşımına göre, Şanlıurfa merkezli Mersin, Ardahan ve İstanbul’da, organize suç örgütlerine yönelik Kafes-48 operasyonları düzenlendi. Operasyonlarda, “Gülbaharlar” olarak bilinen suç örgütü çökertildi.

ELEBAŞI DA DAHİL 16 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Kafes-48 operasyonları sonucunda, Gülbaharlar organize suç örgütü elebaşı Celal Gülbahar’ın da aralarında bulunduğu örgüt üyesi 16 şüpheli yakalandı.

Yakalanan şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suretiyle, nitelikli yağma, silahla tehdit ve silahla kasten yaralama, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.

ÇOK SAYIDA SUÇ UNSURU ELE GEÇİRİLDİ

Bakan Yerlikaya duyurdu! Gülbaharlar organize suç örgütü çökertildi

İlk belirlemelere göre operasyonlarda, 3 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği ile çok sayıda fişek, çek ve senet ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kafes-48 operasyonlarının detaylarını açıkladığı paylaşımında, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti. Yerlikaya, şehir eşkıyalarına nefes aldırmayacaklarını ve milletin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerini tek tek çökertip kafese koyacaklarını da vurguladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER