Bakan Yerlikaya duyurdu! Bayram tatilinin ilk 2 gününde 16 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk 2 gününde 16 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya duyurdu! Bayram tatilinin ilk 2 gününde 16 kişi hayatını kaybetti

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla çok sayıda vatandaş şehir dışına çıktı. Bayram nedeniyle trafikte ciddi bir yoğunluk yaşandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ikinci günü kaza bilançosunu açıkladı.

Birçok vatandaş, her yıl Kurban Bayramında memleketine ya da tatile gidiyor. Böyle olunca da özellikle bayramın ilk günlerinde trafikte yoğunluk yaşanıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ikinci günü kaza bilançosunu açıkladı. Yerlikaya, tatilin ilk iki gününde 1️6 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜ 726 TRAFİK KAZASI OLDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tatilin ilk iki gününde 1️6 kişinin hayatını kaybettiğini 2️ bin 716 kişi ise yaralandığını duyurdu.16 Haziran 2024 Pazar günü 7️26 trafik kazası oldu ve 11 kişi kişi hayatını kaybetti, bin 295 kişi de yaralandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabında konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bayram tatilinin 2. günü 16 Haziran 2024 Pazar günü 24 saatlik sürede 726 trafik kazası meydana geldi. 11 kişi maalesef hayatını kaybetti. Bin 295 kişi yaralandı. Bayram tatilinin ilk 2 gününde (Cumartesi ve Pazar) maalesef 16 kişi hayatını kaybetti. 2 bin 716 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Bakan Yerlikaya duyurdu! Bayram tatilinin ilk 2 gününde 16 kişi hayatını kaybetti

Vatandaşların güvenliği için ekiplerin denetimlerini sürdürdüğünü belirten Yerlikaya, kurallara uyulması gerektiğine dikkat çekerek, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Yolun sonu bayram olsun" dedi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER