Bakan Yerlikaya duyurdu! Ankara'da yasaklı madde tedarikçilerine büyük darbe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 48 ilde 15 ilde zehirli madde üreten ve bunların ticaretini yapan 242 yönelik Narkogüç 48, 15 ilde 214 kişinin yakalandığı Narkogüç 49, operasyonlarının gerçekleştirildiğini, aralarında Ankara'nın da yer aldığı şehirlerde yapılan operasyonlarda tonlarca kg yasaklı maddenin ele geçirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya duyurdu! Ankara'da yasaklı madde tedarikçilerine büyük darbe

Türkiye güne yeni bir operasyon haberi ile uyandı. Son zamanlarda yaptığı operasyon açıklamaları ile vatandaşların ondan gelecek her açıklamayı merakla takip ettiği İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 15 ili kapsayan dev bir operasyonun gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada Narkogüç operasyonları kapsamında gerçekleştirilen Narkogüç-49 operasyonunda tam 214 kişinin yakalandığını ve 1110 kg yasaklı maddenin ele geçirildiğini ifade etti.

Öten yandan Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından düzenlenen Narkogüç 48 operasyonunda ise 48 ilde 1039 kg yasaklı madde ve 509 bin adet yasaklı hap ele geçirildi. 242 kişi yakalandı.

BİR ÇOK İLDE DEV OPERASYON

Aralarında Ankara'nın da olduğu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da operasyonların gerçekleştirilmesi ile ilgili önemli kararlar aldığı operasyon hakkında paylaşımda bulunan Bakan Ali Yerlikaya “Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde: Uyuşturucu Madde İmalatçılarına ve Bunların Satışını Yapanlar ile Sokak Satıcılarına yönelik 15 İlde düzenlenen “NARKOGÜÇ-49” Operasyonlarında 1Ton 110 Kg Yasaklı Madde ele geçirildi. 214 Zehir Taciri ve Sokak Satıcısı yakalandı” şeklinde konuştu.

Narkogüç 48 operasyonu ile ilgili de bilgiler veren Bakan Yerlikaya Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından düzenlenen Narkogüç 48 operasyonunda ise 48 ilde 1039 kg yasaklı madde ve 509 bin adet yasaklı hap ele geçirildiğini ifade etti.

Operasyonların devam edeceğini söyleyen Bakan Yerlikaya “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. her an enselerindeyiz. bizden kaçamayacaklar” dedi.
OPERASYONA KATILANLARA TEŞEKKÜR

Yüzlerce emniyet mensubunun katıldığı operasyonlar ile ilgili “Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” diyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren emniyet ekiplerine teşekkür etti.

SONRAKİ HABER