Bakan Yerlikaya duyurdu! 7 ilde Kahramanlar-47 operasyonları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamaya göre, 7 ilde BTÖ'ye yönelik Kahramanlar-47 operasyonları düzenlendi. Operasyonlarda, terör örgütlerine ait barınma yerleri, silahlar ve patlayıcılar ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya duyurdu! 7 ilde Kahramanlar-47 operasyonları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı son açıklama ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarına yönelik yapılan operasyonların detaylarını paylaştı.

Bakan Yerlika'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma göre, BTÖ mensuplarının kırsalda kış aylarında eylem yapmak amacıyla 7 ilde mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik Kahramanlar-47 operasyonları gerçekleştirildi.

Operasyonlar, Mardin, Bitlis, Şırnak, Batman, Siirt, Tunceli ve Diyarbakır’da (Dargeçit, Nusaybin, Beytüşşebap, Kozluk, Sason, Dicle, Lice, Silvan, Eruh, Mazgirt ve Cizre kırsalında) 131 tim, bin 174 Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Korucuları ile J-SİHA- Atak helikopterlerinin katılımıyla gerçekleşti.

TERÖRLE MÜCADELE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Kahramanlar-47 operasyonları kapsamında, patlamaya hazır hale getirilmiş, düzenekleri kurulmuş 159 kg patlayıcı madde, 5 adet RPG-7 roketatar, 8 adet el bombası, EYP düzenekleri, zagros keskin nişancı tüfeği, 3 adet AK-47 piyade tüfeği, av tüfeği, 12 adet piyade tüfeği şarjörü, 267 adet mühimmat, 9 adet elektronik devre kartı, 30 adet el telsizi, optik cihaz, el dürbünü, 4 adet akü, 25 adet tüp ile çok sayıda örgütsel doküman, mutfak, sağlık ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya duyurdu! 7 ilde Kahramanlar-47 operasyonları

Operasyonları gerçekleştiren jandarmaları tebrik ettiği paylaşımının sonunda Yerlikaya, terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladıkları inleri tek tek tespit ederek başlarına yıktıklarını belirtti.

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla terör örgütlerine yönelik mücadelenin aralıksız devam ettiği görüldü. Kahramanlar-47 operasyonlarıyla, terör örgütü mensuplarına göz açtırılmadı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER