Bakan Yerlikaya bayram tatilinin son gününde trafiğe çıkacakları uyardı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük bayram tatilinin son gününde de trafiğe çıkacak vatandaşları uyardı.

Bakan Yerlikaya bayram tatilinin son gününde trafiğe çıkacakları uyardı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 16 Haziran Pazar günü itibariyle başlayan 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin son gününde de trafiğe çıkacak vatandaşları uyarırken son 8 günün bilançosunu ve denetimlerini sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

“AŞIRI HIZ YAPMAYALIM”

Bakan Yerlikaya’nın, “Trafik Polislerimiz ve Jandarma Trafiğimiz denetimlerine ve radarla hız kontrollerine 24 saat aralıksız devam ediyor.” notuyla yaptığı paylaşımında şu ifadeler kullanıldı:

“Tekrar uyarıyoruz‼️ Aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım.

Bayram tatilinin 8. günü 22 Haziran 2024 Cumartesi günü 24 saatlik sürede 706 trafik kazası meydana gelirken, 6 kişi de maalesef hayatını kaybetti. 1.097 kişi ise yaralandı.

Bayram tatilinin 8. gününde 405.088 araç denetlenirken 22.975 araca hız ve radar işlemi ve 37.590 araca ise diğer işlemler yapıldı.”

8 GÜNDE 68 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bakan Yerlikaya, 8 günlük süreçteki kaza bilançosunu ise şu ifadelerle paylaştı:

“Bayram tatilinin ilk 8 gününde (Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi) maalesef 68 kişi hayatını kaybetti. 9.787 kişi ise yaralandı.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER