Bakan Yerlikaya açıkladı! Mahzen-9 operasyonlarında 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın detaylarını açıkladığı Mahzen-9 operasyonlarında, 6 ayrı organize suç örgütü çökertilirken, 54 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya açıkladı! Mahzen-9 operasyonlarında 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bugün yaptığı sosyal medya paylaşımı ile organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen Mahzen-9 operasyonlarının detayları açıklandı.

Bakan Yerlikaya'nın paylaşımına göre, 6 ayrı organize suç örgütü, emniyet güçlerinin başarılı operasyonları sonucunda çökertildi.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı liderliğinde; İzmir, Kayseri, Manisa, Muğla, Diyarbakır ve Erzincan İl Emniyet Müdürlükleri tarafından düzenlenen Mahzen-9 operasyonlarında, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, uyuşturucu madde imal ve ticareti, kasten yaralama, ölümle tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, tefecilik, çek ve senet tahsilatı, şantaj, silah ve mühimmat kaçakçılığı suçlarını işledikleri tespit edildi.

54 ŞÜPHELİ YAKALANDI!

Operasyonlarda, 6 ayrı organize suç örgütü çökertilirken, örgüt üyesi 54 şüpheli ise yakalanarak gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya açıkladı! Mahzen-9 operasyonlarında 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi

Mahzen-9 operasyonları kapsamında; İzmir’de Hasan Keser, Kayseri’de Barış Şengül, Manisa’da Ömer Çakır, Muğla’da Yakup Çabuk, Diyarbakır’da Oğuz Sorguç ve Erzincan’da Necat Koç’un elebaşılığını yaptığı organize suç örgütleri çökertildi.

Yerlikaya, operasyonların sonucunda 12 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet tüfek, uyuşturucu madde imalathanesi ve çok sayıda çek, senet ve nakit paraya el konulduğunu açıkladı.

Paylaşımında Ali Yerlikaya, organize suç örgütleriyle mücadelenin şafak sökerken de gün batarken de devam edeceğini vurguladı.

Mahzen-9 operasyonları ile 6 ayrı suç örgütü çökertildi, 54 örgüt şüphelisi yakalanarak adalete teslim edildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER