Bakan Yerlikaya açıkladı! Göçmen kaçakçısı ve dolandırıcılara 4 ilde Mahzen 12 Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yeni haftanın ilk gününde bir operasyon açıklaması yaptı. Mahzen-12 adı verilen operasyonda 3 suç örgütü çökertildi.

Bakan Yerlikaya açıkladı! Göçmen kaçakçısı ve dolandırıcılara 4 ilde Mahzen 12 Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı. Bakan Yerlikaya 4 ilde eş zamanlı olarak 3 suç örgütüne bir operasyon düzenlendiğini ve operasyonlarda 22 kişinin gözaltına alındığını ifade etti.

3 FARKLI SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ

İnsan kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık suçu işledikleri tespit edilen şahıslara karşı harekete geçen emniyet güçleri 3 farklı suç örgütünü çökertmeyi başardı. Van, Gaziantep ve Kırklareli merkezli 4 şehirde gerçekleşen operasyon hakkında “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız” ifadelerini kullanırken söz konusu operasyonlarda çökertilen suç örgütlerinin elebaşlarının da ekipler tarafından yakalandığını açıkladı.

Van'daki operasyon yapılan suçluların İran üzerinden kaçak insan getirdikleri ve ülkeye girişini yaptırdıkları tespit edilirken, Gaziantep ve Kırklareli'ndeki suç örgütlerin dolandırıcılık suçu işledikleri öğrenildi. Yapılan operasyonlarda suçlular yakalanırken yanlarında bulunan çok sayıda dijital materyale de el konulduğu bildirildi.

BAKAN YERLİKAYA OPERASYONA KATILANLARI TEBRİK ETTİ

Emniyet güçleri tarafından yakalanan şahısların kısa süre içinde yargılanmaları ve gerekli cezaları almaları bekleniyor. Operasyonu detayları ile paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sözlerini diğer operasyonlarda olduğu gibi, operasyonlara katılan ekipleri tebrik ederek sonlandırdı.

SONRAKİ HABER