Bakan Yerlikaya açıkladı! 9 ilde Bozdoğan-8 operasyonu düzenlendi

Terör örgütü mensuplarına lojistik anlamında da darbeler vurulmaya devam ediliyor. Son olarak bu sabah saatlerinde yurdun doğu kesimlerinde bulan 9 şehirde geniş katılımlı bir terör operasyonu gerçekleştirildiği açıklandı.

Bakan Yerlikaya açıkladı! 9 ilde Bozdoğan-8 operasyonu düzenlendi

Ülkemize yönelik terör eylemleri gerçekleştirmek için kış aylarını fırsat bilerek hazırlık yapan teröristlere göz açtırılmıyor. Gizli bir şekilde çeşitli sığınak ve mağaralarda mühimmat depolayan teröristlere bir operasyon daha düzenlendiği duyuruldu.

9 ŞEHİRDE GENİŞ KATILIMLI OPERASYONLAR

Sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklama ile operasyonun detayları belli oldu. Bakan Yerlikaya operasyonun sonucunu, nerede gerçekleştirildiğini ve kaç personelin katıldığı bilgilerini aktardı. Bozdoğan-8 adı verilen operasyon 9 farklı ilde belirlenen 59 hedefe gerçekleştirildi. Yapılan operasyona 204 Tim ve 2866 Jandarma personeli katıldı.

Bakan Yerlikaya açıkladı! 9 ilde Bozdoğan-8 operasyonu düzenlendi

Bakan Yerlikaya'da paylaşımında “Teröristlerin kırsalda kış aylarında eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik gerçekleştirilen “BOZDOĞAN-8” operasyonlarında 9 ilde 59 mağara, sığınak ve patlayıcı deposu imha edildi” cümlelerini kurdu ve “Teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz. Tek bir hedefimiz var; O da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmadan, duraksamadan mücadele etmek" diyerek bu operasyonun bir son olmadığına vurgu yaptı.

BİNLERCE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

9 farklı şehirde gerçekleşen operasyonlarda binlerce farklı mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaşımını operasyona katılan personeli tebrik ederek sonlandırdı.

SONRAKİ HABER