Bakan Yerlikaya 5 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Türkiye'nin terör örgütleri ile mücadelesi devam ediyor. Örgüt üyeleri ve oluşumlarına bulundukları her yerde operasyon düzenleyen güvenlik güçleri terör yapılanmalarına fırsat vermiyor.

Bakan Yerlikaya 5 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sabah saatlerinde yeni bir operasyon bilgilendirme paylaşımı yaptı. Bakan Yerlikaya Ağrı ve Batman'da gerçekleştirilen terör operasyonlarında 5 şahsın etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Bakan Yerlikaya 5 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı

"HAİNLERİN ENSELERİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bozdoğan 43 operasyonu kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerde etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarından 1'inin kırmızı, 3 tanesinin ise turuncu kategoride yer alan şahıslar olduğu öğrenildi. Yapılan operasyona dair düşüncelerini dile getiren Bakan Yerlikaya "Kahramanlarımızın dağ başlarında, dar geçitlerde, uçsuz bucaksız ovalarda nefesleri, ayak izleri var. Hainlerin enselerinde olmaya devam edeceğiz" diyerek operasyonların bu zamana kadar nasıl devam ettiyse bundan sonrada öyle devam edeceğini vurguladı.

Terör örgütü mensuplarının nasıl etkisiz hale getirildiğinden de bahseden Bakan Yerlikaya "Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, ATAK taarruz helikopterleri ile J-SİHA desteğinde Jandarma Özel Harekat(JÖH), Jandarma Komando timlerimiz ve Güvenlik Korucularımızla, teröristler arasında sıcak temas sağlandı. Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristler çatışmada silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi" dedi.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Vatandaşlarda sınır içi ve sınır ötesindeki operasyonları yakından takip ediyor. Terör örgütlerinin üst düzey yöneticilerin nokta operasyonları ile etkisiz hale getirilmesi memnuniyet verici olarak nitelendiriliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER