Bakan Yerlikaya: 1 haftada 2 milyon 824 bin araç denetlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 26 Eylül-3 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen araç denetimi sayısını açıkladı. Emniyet ve Jandarma trafik ekipleri tarafından 2 milyon 823 bin 859 aracın denetimden geçirildiği duyuruldu.

Son dönemde artan ölümlü trafik kazaları nedeniyle İçişleri Bakanlığı yurt genelinde gerçekleştirilen trafik denetimlerine ağırlık verilmişti. Emniyet ve Jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlere ilişkin veriler kamuoyu ile paylaşıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yapmış olduğu açıklamasında haftalık trafik denetim verilerini açıkladı.

26 EYLÜL - 3 EKİM HAFTALIK TRAFİK DENETİM RAPORU YAYIMLANDI!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yapmış olduğu açıklamasında "Yayaların güvenliği için sürücülerin ışıklı trafik işareti bulunmayan okul/yaya geçitleri ile kavşaklarda hızını düşürmesi ve yayalara ilk geçiş hakkını vermesi büyük önem taşımaktadır. 2 Milyon 823 bin 859 araç Emniyet ve Jandarma Trafik Ekiplerimizce 26 Eylül-3 Ekim 2024 tarihleri arasında denetlendi." diyerek denetimden geçen toplam araç sayısını açıkladı.

Bakan Yerlikaya: 1 haftada 2 milyon 824 bin araç denetlendi

SÜRÜCÜLERE YAYA GEÇİDİ UYARISI YAPILDI!

Bakan Ali Yerlikaya yapmış olduğu açıklamasında yapılan denetimler sonucunda kurallara uymadıkları belirlenen 535 bin 705 araç ve sürücüye işlem yapıldığını duyurdu. Trafikte Yaya Önceliği vurgusu yapan Bakan Ali Yerlikaya okul yaya geçitleri başta olmak üzere tüm yaya geçidi ve okul geçitlerinde denetimlerin devam edeceği uyarısında bulundu.

Kaynak: Haberankara.com