Bakan Vedat Işıkhan 1 ayda 50 bine yakın kadının istihdam edildiğini açıkladı

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Yüzyılının Emekçileri İftar Buluşması geniş bir katılım ile gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı iftar yemeğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Vedat Işıkhan 1 ayda 50 bine yakın kadının istihdam edildiğini açıkladı

Ülke genelinde hükümetten ve iş dünyasından üst düzey temsilcilerin katılımı ile çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

İFTAR YEMEĞİNE ÜST DÜZEY KATILIM

Son olarak Türkiye Yüzyılı'nın Emekçileri İftar Buluşması adı altında iş dünyası temsilcilerine yönelik bir organizasyon düzenlendi. İstanbul'da bulunan Haliç Kongre Merkezi'nde verilen İftar Yemeğine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TİSK, TÜRK-İŞ, HAK,İŞ ve TOBB Başkanları olmak üzere çok sayıda isim katıldı.

Bakan Vedat Işıkhan 1 ayda 50 bine yakın kadının istihdam edildiğini açıkladı

İftar yemeğinde söz alan isimlerden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ülke ekonomisinin gelişimine vurgu yaptı. Bakan Işıkhan “Bizler birbirine karşı olan değil, aksine birbirini destekleyen, birlikte büyüyen ve birlikte yürüyen bir mekanizmanın adeta dişlileri gibiyiz” diyerek Türk ekonomisi içinde yer alan tüm kurum ve kuruluşların tek bir vücut gibi olduğuna vurgu yaptı.

KADIN İSTİHDAMINA DEĞER VERİLEN DEĞER

Bakan Işıkhan konuşmasının devamında ülke genelinde kadınların iş hayatına girmesine yapılan desteğe işaret etti. Bakan Vedat Işıkhan “Bir ay gibi kısa bir sürede 50 bine yakın kadının istihdam edilmesini sağladık. İnşallah bu sayı her geçen gün katlanarak artacaktır” şeklinde konuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ilerleyen dönemde bu sayının arttırılması için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

İftar yemeğine katılan diğer sektör paydaşları ve hükümet yetkilileri de ülke ekonomisinin el ele verilerek çok daha iyi yerlere getirilebileceğini ifade etti. Katılımcılar üzerine düşen sorumlulukları ve görüşlerine dair fikirlerini paylaştılar.

SONRAKİ HABER