Bakan Uraloğlu duyurdu! Ankara-İstanbul arası Süper Hızlı Tren Projesi'ne başlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan son açıklama ile birlikte Ankara ile İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek olan Süper Hızlı Tren Projesi'ne başlandığı bilgisine ulaşıldı.

Bakan Uraloğlu duyurdu! Ankara-İstanbul arası Süper Hızlı Tren Projesi'ne başlandı

Bugün Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Altyapı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Oleksandr Kubrakov ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Ukrayna'nın Yeniden İnşası Forumu"na katılım sağlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Daha önce de bakanlık tarafından yapılan açıklamalar kapsamında bu sene yapılması beklenen Süper Hızlı Tren Projesi hakkında beklenen yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamalar kapsamında edinilen bilgilere göre Ankara ile İstanbul arasını toplamda 80 dakikaya düşürecek olan projenin çalışmalarına bugün başlanacağı belirtildi.

ANKARA - İSTANBUL ARASI SÜPER HIZLI TREN PROJESİNE BAŞLANDI!

Konu ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu tarafından yapılan açıklamalarda Ankara ile İstanbul arasında süper hızlı tren projesine başladıklarını belirterek, saatte 350 kilometre hıza sahip olacak projenin 344 kilometrelik bir mesafeyi yaklaşık 80 dakikada geçeceği ifadelerine yer verildi.

Bu yıl projenin çalışmalarını başlattıklarını dile getiren Uraloğlu yaptığı açıklamalarda, "2028 yılına kadar bunun yapımına da başlamayı ümit ediyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden Avrupa'ya ikinci demiryolu geçişini de yapmış olacağız. 120 kilometrelik bir demiryolu hattıyla orta koridorun kapasitesini çok net bir şekilde artırmış olacağız. İnşaatına, bu sene başlamayı planlıyoruz." dedi.

Böylelikle yapılan bu açıklamalara göre Ankara ile İstanbul arasını totalde 80 dakikaya düşürecek olan bu projeye başlandığı, bu çerçevede de çalışmaların hızlı bir şekilde bitmesi için ellerinden gelenin yapıldığına işaret edildi.

SONRAKİ HABER