Bakan Uraloğlu: Ankara - İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı 2027 başlarında bitmiş olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yapımı devam eden Yüksek Hızlı Tren Hatları ile ilgili açıklamalarına devam ediyor. Geçtiğimiz gün Samsun ile ilgili konuşan Bakan bu sefer İzmir hattı ile ilgili bilgiler verdi.

Bakan Uraloğlu: Ankara - İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı 2027 başlarında bitmiş olacak

Uzun bir süredir Ankara ve İzmir'de yaşayan insanlar iki şehir arasında daha hızlı gidip gelebilmek için YHT çalışmalarının tamamlanmasını bekliyor. Ankara ile İstanbul gibi iki büyük şehri birbirine bağlayan hızlı trenin aynı etkiyi İzmir'e de sağlaması ön görülüyor.

HIZLI TREN AĞI BÜYÜYOR

2013 yılında temelleri atılan proje ile Ankara-İzmir arasında bulunan Manisa - Uşak ve Afyonkarahisar'a da çok daha kısa sürede gidilebilecek. Büyük oranda tamamlanan yüksek hızlı tren hattı ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu önemli bir açıklamada bulundu.

Bakan Uraloğlu Ankara - İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili "2027'nin başlarında İzmir'i bitirmiş olacağız, hedefimiz bu. Ankara'dan İzmir'e 3,5 saatte gidilecek" ifadelerini kullandı.

SÜPER HIZLI TREN 2034'TE

Geçtiğimiz dönemlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Ankara ve İstanbul arasında Süper Hızlı tren hattı konulacağı açıklanmıştı. Bu hattın bitilmesi ile ilgili de bir tarih veren Bakan Abdulkadir Uraloğlu "Saatte 350 kilometre hızla giden Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi'nde çalışmalar başladı, 2034 gibi bitirebiliriz. 80 dakikada İstanbul'a gidebileceğiz" dedi.

Hızlı tren hatlarının çoğaltılması ulaşım konusunda ülkenin öncelikli konuları arasında yer alıyor. Vatandaşlarda bu haberleri merakla takip ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER