Bakan Uraloğlu Ankara-Bursa YHT Hattının gelecek yıl tamamlanacağını duyurdu

Türkiye yeni bir hızlı tren hattına kavuşmaya hazırlanıyor. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada iki şehir arasındaki çalışmaların 2025 yılında tamamlanacağını açıkladı.

Bakan Uraloğlu Ankara-Bursa YHT Hattının gelecek yıl tamamlanacağını duyurdu

Ülkenin önemli şehirleri başta olmak üzere bir çok il, yapılan hızlı tren hatları sonucunda birbirine bağlanıyor. Çok daha kısa sürede gidilen şehirler ekonomik anlamda dahil olmak üzere bir çok alanda kazanımlar elde ediyor.

SENEYE BİTİYOR

Bu konuda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu önemli bir açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu Ankara - Bursa Yüksek Hızlı Tren Hattının 2025 yılında biteceğini ve iki şehir arasında 2 saat 15 dakika sürede gidileceğini söyledi.

Bakan Uraloğlu "Burada çalışmalarımızı hızlıca devam ettiriyoruz. Bu projemiz bittiği zaman biz Ankara’dan Bursa’ya ya da Bursa’dan Ankara’ya 2 saat 15 dakikada sadece seyahat edeceğiz" dedi.

BURSALILAR İSTANBUL'A DA HIZLI TREN İLE GİDECEK

Bursa'da konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu şehrin İstanbul'a da hızlı tren ile gideceğini söyledi. Bakan Abdulkadir Uraloğlu "Buradan İstanbul’a da 1 saat 15 dakikalık bir seyahat süresi ile seyahat etmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Söz konusu gelişme ile beraber yeni bir hızlı tren hattının daha yakın zamanda hizmete gireceği öğrenildi. Zaman içinde ülke genelindeki hızlı tren hatlarının giderek artması bekleniyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER