Bakan Uraloğlu açıkladı! Saatte 225 km hıza sahip Milli elektrikli hızlı tren geliyor

TÜRESAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü "Boji Üretim Fabrikası" açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yeni yapılacak olan milli elektrikli hızlı treni müjdeledi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Saatte 225 km hıza sahip Milli elektrikli hızlı tren geliyor

Bugün TÜRESAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü "Boji Üretim Fabrikası" açılış töreninde açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu müjdeli haberi duyurdu. Yapılan açıklamalarda Saatte 225 km hıza sahip Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti Projesinde de tasarım çalışmalarında son aşamaya gelindiği ifade edildi.

SAATTE 225 KM HIZA SAHİP MİLLİ ELEKTRİKLİ HIZLI TREN YOLDA!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli ve milli hızlı tren projesinin tasarımı konusunda son aşamasına gelindiğini ifade ederek,"Saatte 225 km hıza sahip Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti Projesinde de tasarım çalışmalarında son aşamaya geldik. 2024 yılında prototip üretiminin tamamlanmasını planlıyoruz. Eskişehir 5000 Milli Elektrikli Anahat Lokomotifi Projesi'nde de prototip imalatını tamamlayarak raylara indirdik. Milli Banliyö Tren Seti Prototip araç üretimi çalışmalarımız devam ediyor. Milli tren vizyonu ile milli banliyö ve hızlı tren projesinde cer motoru, cer konvertörü ve tren kontrol yazılımını da geliştiriyoruz." şeklinde müjdeli haberi duyurdu.

TOPLAMDA 885 BİN YOLCU TAŞINDI!

Bakan Uraloğlu, yapılan bu açıklamaların yanı sıra daha önce açılışı gerçekleştirilen Ankara-Sivas hızlı tren hattında açıldığı günden bu yana 885 bin yolcu taşındığını söyleyerek, “Ülkemizi, yarım asırlık hayalimiz olan Yüksek Hızlı Tren işletmeciliği ile tanıştırdık ve Avrupa'da 6., dünyada 8. Hızlı tren işletmecisi yaptık. Geçen yıl hizmete aldığımız Ankara-Sivas hızlı tren hattımızla da açıldığı günden bu yana 885 bin yolcu taşıdık” şeklinde ifadelere yer verdi.

SONRAKİ HABER