Bakan Tunç'tan Suriyelileri işe aldıkları iddiasına yalanlama geldi

Suriye uyruklu oldukları ve suç işleyip ceza aldıkları halde2 kişinin Adalet Bakanlığında işe girdiği haberleri gündem olmuştu. Yaşanan bu durum bakanlığın en üst noktasından yapılan açıklama ile yalanlandı.

Bakan Tunç'tan Suriyelileri işe aldıkları iddiasına yalanlama geldi

Ülkemizde büyük zorluklar ve çeşitli aşamalardan geçerek insanlar Bakanlıklar gibi devlet kurumlarında işe girerken zorluklar yaşarken 2 sabıkalı Suriyelinin Adalet Bakanlığında işe girdiği iddia edildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kamuoyunu meşgul eden iddialar ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Bakan Tunç'tan Suriyelileri işe aldıkları iddiasına yalanlama geldi

İDDİALARIN GERÇEĞİ YANSITMADIĞI SÖYLENDİ

Bakan Tunç böyle bir durumun yalandan ibaret olduğunu belirterek "Bahse konu şahıslardan Z.B’nin sabıkası olmayıp, vatandaşlık kazandıktan sonra 2024 yılında Adana Adli Yargı Komisyon Başkanlığı bilirkişilik listesinde tercüman olarak yer almıştır. Kaldı ki bu kişi Adalet Bakanlığının personeli de değildir" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç diğer kişinin bir ceza aldığının doğru olduğunu fakat bu kişinin bir bilirkişi başvurusunun dahi olmadığını vurguladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sözlerini bu haberi paylaşan hesaplar ile ilgili soruşturma başlatıldığını dile getirerek noktaladı.

KONUYU KAYNAĞINDAN ÖĞRENMENİN ÖNEMİ HATIRLATILDI

İnsanları galeyana getirmek adına art niyetli kişiler tarafından bilgi kirliği yapılıyor. Bu konuda gündeme düşen konulara dair ilgili kurumların açıklamalarının önemi vurgulanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER