Bakan Tunç’tan iyi hal indirimi ve anayasanın ilk 4 maddesine ilişkin açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan önemli açıklamalar geldi. Bakan Tunç anayasanın ilk 4 maddesinin kesinlikle tartışma konusu olamayacağını ifade etti. Diğer yandan son dönemlerde gündem olan iyi hal indirimine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Tunç’tan iyi hal indirimi ve anayasanın ilk 4 maddesine ilişkin açıklama

Başkent Millet Bahçesi Konser Alanı’nda İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nın açılışına katılan Bakan Yılmaz Tunç, önemli değerlendirme yaparak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

KESİNLİKLE BİR TARTIŞMA OLAMAZ

Anayasanın ilk 4 maddesine ilişkin açıklama yapan Bakan Tunç, konunun kesinlikle bir tartışılamayacağını ifade ederek, “Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili kesinlikle bir tartışma söz konusu olamaz. Yeni anayasa çalışmalarını, bu şekildeki tartışmalara boğmamak lazım" dedi.

CEZASIZLIK ALGISI ORTADAN KALKACAK

İyi hal indirimini de değerlendirdiklerini ifade eden Bakan Tunç, cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemelerin olacağını da şu şekilde söyledi:

“Vatandaşlarımızdan gelen görüşler var. Hala devam eden görüşlerde var. Şu anda internet yoluyla yargıreformu.adalet.gov.tr adresinden de bize ulaşıyorlar. Şu ana kadar 45 bin görüş geldi. Tabii bunların büyük bir kısmı mükerrer olanlar da var. Bunları uzun toplantılarda, çalıştaylarda değerlendirdik. Her kesimin katıldığı toplantılarda değerlendirdik. Ve özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik bir takım düzenlemelerimiz olacak”

TASLAK İÇİNDE SUNULDU

Bakan Tunç, 2 yılın altında ceza alanlara bir yıl koşullu salıverme, bir yılda denetimli serbestlikten yararlandığında şahsın aslında hiç cezaevinde yatmadığını söyledi. Bir yıl denetimli serbestlikten yararlanabilmesi için belli bir süre cezaevinde kalma durumunu dokuzuncu yargı paketi içerisinde önerildiğini ifade eden Bakan Tunç, taslakların sunulduğunu belirtti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER