Bakan Tunç'tan Erzincan altın madeninde yaşanan toprak kayması hakkında açıklama!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapılan son dakika açıklamasında Erzincan altın madeninde yaşanan toprak kaymasına ilişkin yeni bilgilendirmelere yer verildi.

Bakan Tunç'tan Erzincan altın madeninde yaşanan toprak kayması hakkında açıklama!

Geçtiğimiz günlerde Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninde yaşanan feci kazanın ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yaşanan bu olay hakkında merak edilenlerin de artması ile birlikte yetkili kişiler tarafından gelen açıklamalar da devam etmeye başladı. Bu kapsamda son olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yeni ifadelere yer verildi.

BAKAN TUNÇ TARAFINDAN AÇIKLAMALARA YER VERİLDİ!

Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapılan açıklamalarda, "Jeoloji, iş sağlığı, maden, inşaat, ziraat, çevre, harita ve kimya alanında uzman 8 kişiden oluşan bilirkişi heyeti, toprak kaymasının nedenlerini ve sorumlularını tüm yönleriyle araştırmaktadır. Yürütülen soruşturma kapsamında sorumlu oldukları değerlendirilerek gözaltına alınan ilgili şirketin işveren vekili konumundaki Kanada uyruklu bir kişinin de aralarında bulunduğu 8 şüphelinin gözaltındaki işlemleri devam etmekte olup, soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir." şeklinde ifadelere yer verildi.

Bu çerçevede arama kurtarma çalışmalarının devam etmesinin yanı sıra yürütülen soruşturmaların ardından toprak kaymasına ilişkin toplamda 9 kişinin gözaltına alındığı ifade edilmiş oldu. Bununla birlikte Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan ve 4 Cumhuriyet savcısının da görev aldığı belirtildi.

SONRAKİ HABER