Bakan Tunç'tan 9. Yargı Paketi açıklaması! Çalışmaları devam ediyor

Bugün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapılan açıklamalarda 9. Yargı Paketi konusunda önemli gelişmelere yer verildi.

Bakan Tunç'tan 9. Yargı Paketi açıklaması! Çalışmaları devam ediyor

Bugün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Hakimevi'nde basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Hukuk devletlerinde basının dördüncü kuvvet olduğunu, kamunun denetimi ve doğru bilgilendirme için basının önemli bir görevi ifa ettiğini duyuran Bakan Tunç, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"9. YARGI PAKETİMİZİN HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR!

Adaletin tecellisinin hukuk devletinde mümkün olduğunu, bunun için de yargının tarafsız ve bağımsız olması gerektiğini ifade eden Bakan Tunç, yargı paketi hakkında şu şekilde ifadelere yer verdi;
"9. Yargı Paketimizin hazırlıkları devam ediyor. Meclisin takvimi nedeniyle o pakette yer alamayan birçok husus var. Özellikle Ceza Muhakemesi Kanunu'yla ilgili, cezasızlık algısıyla ilgili bazı yasal düzenleme ihtiyaçları var. Bununla ilgili taslak çalışmalarımızı milletvekillerimizin takdirine sunacağız. Meclis açıldığında, seçim sonrası Meclisimizin takdirine taslak çalışmamızı sunacağız."

Bakan Tunç'tan 9. Yargı Paketi açıklaması! Çalışmaları devam ediyor

YENİ ANAYASAYA İHTİYAÇ DUYULDUĞUNUN GÖSTERGESİDİR!

Anayasa'da yapılan değişikliklerin darbeci, vesayetçi ruhu tam anlamıyla ortadan kaldırmadığını dile getiren Tunç, "Bu değişiklikler yeknesaklığı bozdu. Bu bozukluk devletin kurumları, yargı kurumları arasında görüş farklılıklarına, bazı olaylarda farklı sonuçlara varmalarına neden olabiliyor. O nedenle yeknesaklığın ortadan kaldırılması, hem darbeci ve vesayetçi ruhun tamamen terk edilmiş olması ve Anayasamızın darbeciler tarafından yazılmış olması bile yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunun açık göstergesidir" şeklinde açıklamalara yer verildi.

SONRAKİ HABER