Bakan Tunç sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifi hakkında konuştu!

Özellikle son günlerde gündeme gelen sokak hayvanları hakkında bir kanun teklifinin bulunup bulunmadığı hakkında Bakan Tunç'tan açıklama geldi.

Bakan Tunç sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifi hakkında konuştu!

Son dönemde Ankara'da sokak köpeklerinin saldırıları ile ilgili peş peşe haberler gelmeye başladı. Bu saldırılardan birinde 9 yaşındaki bir çocuk sahipsiz sokak köpeklerinin saldırısı sonucunda ağır bir şekilde yaralandı. Hastanede hala yaşam savaşı vermeye devam eden çocuğun ardından vatandaşlardan ise tepkiler büyüdü.

Başta belediyeler olmak üzere bu soruna artık bir çözüm bulunması gerektiği konusunda peş peşe açıklamalar gelmeye başladı. Devlet tarafından bu işe bir son verilmesi gerektiği konusunda çağrıların yapılmasının ardından Ankara'da da buna yönelik çalışmaların başladığı öğrenildi.

SOKAK HAYVANLARINA İLİŞKİN ÇALIŞMA KANUN TEKLİFİ OLACAK MI?

Tüm bunların yanı sıra bu işten hem vatandaşların hem de hayvanların zarar görmeyeceği bir çözümün üretilmesi için konunun TBMM'ye taşınması talep edildi. Bu talebin arından çalışmaların kanun teklifine dönüp dönmeyeceği konusunda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "İnsan canından daha değerli bir şey olamaz. İnsanı korumak devletin en önemli vazifesi. Ama hayvanlarımızı da korumamız lazım. Onların daha sağlıklı ortamlarda hayat sürmelerini sağlamak lazım. Çalışma aşamasında, henüz kanun teklifine dönüşmüş değil ama çözülmesi lazım. İnşallah çözüm noktasında bir çalışma olacak."şeklinde açıklamalarda bulundu.

SONRAKİ HABER