Bakan Tunç duyurdu! Türkiye’nin en büyük Adalet Sarayı Ankara’da yapılacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da yapımı beklenen yeni adalet sarayının ihalesini gerçekleştirdiklerini duyurdu. Ülkenin en büyük Adalet Sarayı'nın Ankara'da yapılacağını duyuran Bakan Tunç, projeye ilişkin de bilgiler verdi.

Bakan Tunç duyurdu! Türkiye’nin en büyük Adalet Sarayı Ankara’da yapılacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Adalet Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesine ilişkin değerlendirmede bulundu. Bakan Tunç, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde inşa edilecek yeni Ankara Adalet Sarayı hakkında da önemli bilgiler verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde yapılması beklenen yeni adalet sarayının ihalesini gerçekleştirdiklerini söyledi. Bakan Tunç, “Türkiye’nin en büyük adalet sarayı Ankara’da yapılacak. 6 - 7 yerde, ayrı binalarda hizmet vermekten kurtulacak” dedi.

622 BİN METREKARE KAPALI ALANA SAHİP ADALET SARAYI ANKARA'DA İNŞA EDİLECEK

“Adalet hizmetlerinin fiziki ve teknik altyapı kapasitesini artırdık. 21 yıl önce sadece 78 müstakil adalet sarayımız vardı, bu sayıyı 366’ya yükselttik. Halen yatırım programında 70 adalet hizmet binası bulunmakta, 2024 yılı yatırımı programına ise deprem bölgemiz başta olmak üzere 145 adalet hizmet binası, adalet personel konutları da önemli çok sayıda adalet konutunu da yatırım programına teklif ettik.'' diyen Bakan Tunç, ‘’Ceza infaz kurumlarıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

Bakan Tunç duyurdu! Türkiye’nin en büyük Adalet Sarayı Ankara’da yapılacak

Ankara Adalet Sarayı’mızın da ihalesini gerçekleştirdik. Ankara’mıza, başkentimize yakışır bir adalet sarayı. 622 bin metrekare kapalı alana sahip. Buna benzer, ülkemizin çok değişik yerlerinde önemli yatırımlarımız var. Türkiye’nin en büyük adalet sarayı Ankara’da yapılacak.” diyerek proje hakkında duyuru yaptı.

Bakan Tunç, Ankara’nın yeni Adalet Sarayı'nın Yenimahalle’deki eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) arazisinin olduğu yere inşa edileceği aktarıldı. Ankara Sıhhiye’deki büyük adliyenin yanı sıra mahkemeler beş ayrı noktadaki ek binalarda hizmet verirken yeni yapılacak adliye ile birlikte altı farklı noktada yürütülen adalet hizmetlerinin tek çatı altına toplanmasının hedeflendiğini belirten Bakan Tunç, gelişmeleri aktaracaklarının da altını çizdi.

BAKAN TUNÇ PROJE DETAYLARINI DUYURDU

Bakan Tunç, konuyla ilgili Twitter (X) hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ‘’Ülkemizin en büyük adalet sarayını, Başkentimiz Ankara’ya kazandırıyoruz. İhale süreci tamamlanan Ankara Adalet Sarayımızla, farklı binalarda sürdürülen yargı hizmetlerini tek çatı altına topluyoruz.

Bakan Tunç duyurdu! Türkiye’nin en büyük Adalet Sarayı Ankara’da yapılacak - Resim : 2

Ankara Adalet Sarayımız;

622.000 m² kapalı alan

1.107 hakim ve savcı odası

399 duruşma salonu

650 kişilik konferans salonu

2.640 araçlık otoparktan oluşacak. Hayırlı olsun.'' ifadelerine yer verdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER