Bakan Tekin duyurdu! Okullarda sosyal medya uygulamalarıyla ilgili tedbirler alınacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından bugün yapılan açıklamalarda okullarda sosyal medya uygulamaları hakkında gerekli olan tedbirlerin alınacağı ifade edildi.

Bakan Tekin duyurdu! Okullarda sosyal medya uygulamalarıyla ilgili tedbirler alınacak

Bugün Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen “İl Eğitim Yöneticileri İle Toplantı”sına katılım sağlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimde yapılacak olan yenilik ve projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Özellikle de okullarda sosyal medya konusu hakkında çalışmaların yapılacağına değindi.

SOSYAL MEDYA UYGULAMALARI HAKKINDA TEDBİRLER ALINACAK!

Okullarda öğrencilerin pedagojik açıdan gelişimlerine zarar vermemesi adına sosyal medya uygulamaları hakkında gerekli olan tedbirlerin alınacağından bahseden Bakan Tekin, konu hakkında "Okullarda öğrencilerimizin eğitim öğretim sürecinde bizim en büyük paydaşlarımızdan bir tanesi de ebeveynler. Ebeveynlerin eğitim öğretim sürecinin içerisinde olmasını arzu ediyoruz ama ebeveynlerimizin okul içlerine girip okul koridorlarında, sınıf kapılarında, öğretmenlerimizle diyalog kurmalarının pedagojik açıdan doğru olmadığını düşünüyoruz. Dünyada da uygulamalar bu yönde. Bu sebeple velilerimizin okula gelirken randevu takvimi içerisinde gelmelerini arzu etmiştik. Geçtiğimiz hafta içerisinde de bununla ilgili Elektronik Randevu Sistemi'ni oluşturduk. Medyada çok konuşuldu." şeklinde ifadeler ile açıklamalarını tamamladı.

YAPAY ZEKA UYGULAMALARI VE YAZILIMLARI ÜZERİNE ÇALIŞMALAR YAPILIYOR!

Öğrencilerin gelişimlerini daha da olumlu anlamda etkilemek üzere çalışmaların yapılacağından bahseden Tekin, özellikle de ana dilimiz hakkında yeni projelerin bulunduğunu belirtti.

Bu çerçevede yapılan çalışmalara ilişkin "Bizim yaz aylarında önemsediğimiz ve bu alanda tedbir aldığımız diğer konulardan bir tanesi; ana dil eğitimi, çocuklarımızın ana dil becerilerinin geliştirilmesi. Bu anlamda da çocuklarımızın ana dil becerilerinin geliştirilmesi için iki kritik kararı almıştık. Birisi ana dilde yani Türkçe'de ders geçme notunu 70'e yükseltmiştik. Bir de Kürtçe ve Türk Dili Edebiyatı derslerinde -aynı şekilde yabancı dil dersleri için de geçerli- çocuklarımızın başarı durumlarını ölçerken test sınavlarından ziyade dört temel becerinin; konuşma, okuma, yazma ve dinleme becerilerinin ölçülebileceği bir mekanizma geliştirmiştik.

Öğretmen arkadaşlarımız özellikle bu kurumlarda altyapımızın, bir anda sistemin tüm girişleri kaldıramadığından şikayetçiydiler. Bu konuyla ilgili sürekli biz yenilikler içerisindeyiz. Geçtiğimiz hafta içerisinde medyada yer alan bizimle ilgili haberlerden bir tanesi de buydu. Türkçe okuma becerilerini geliştirmek üzere Bakanlığımız yapay zeka uygulamaları, yazılımları üzerine çalışıyorlar. Yakında paylaşılmış olacak." şeklinde bilgilendirmelerde bulundu.

SONRAKİ HABER