Bakan Tekin duyurdu! Öğretmen atamaları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından bugün yapılan açıklamalarda öğretmen atamalarının ne zaman gerçekleştirileceği konusunda bilgilendirmelere yer verildi.

Bakan Tekin duyurdu! Öğretmen atamaları ne zaman açıklanacak?

Bugün katılım sağladığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gündeme ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Bununla birlikte uzun süredir gündemde olan öğretmen atamalarına ilişkin de tarihin ne zaman duyurulacağına ilişkin açıklama yaptı.

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI'NI KUTLADI!

Bugün 1 Mayıs emekçilerin emek bayramını da tebrik ederim. Nihayetinde hepimiz emekçiyiz. Emeğimizle hayatımızı kazanıyoruz. Herkesin bayramı kutlu olsun.

YENİ MÜFREDAT GÜNDEMDEYDİ!

Müfredat dediğimiz yani zorunlu eğitim kapsamında çocuklarımızın programlarının belirli aralıklarla revize edilmesi elzemdir. Sosyal hayatımız değişiyor. Teknolojik gelişmeler, dünyadaki değişimler bunların sürekli olarak programların içerisine yedirilmesi gerekiyor.

Eğitim ve öğretim teknolojilerindeki gelişmeler ve yenilikler tamamı bizim programımızın içerisine konması gerekiyor. Son birkaç yıl içinde yaşadığımız gelişmeler... Örneğin pandemi döneminde yaşadıklarımız, geçen yıl yaşanan büyük depremler. Bunların çocuklarımızda bir bilinç sahibi olması açısından bunların programlara girmiş olması lazım. Dolayısıyla bu tür gelişmeleri göz önünde bulundurarak programlar değiştirilir. Yenilenme sıklığı dünyanın değişimine göre kısalmaya başladı. Dünyanın tamamında böyle durumlar var.

YENİ EĞİTİM YILINA YETİŞECEK Mİ?

Kesinlikle yetişecek. Çünkü bununla birlikte arkadaşlarımız ders kitabı yazım sürecini de hızlı bir şekilde yürütecekler. İhale süreci olmayacağı için nihayetinde kendi kitabımız olduğu için bu süreci hızlı bir şekilde halledeceğiz.

YENİ MÜFREDATTA İNTEGRAL KALKACAK MI?

Öncelikle programdan neyin çıkartılıp neyin çıkartılmayacağına karar verme mercii ben değilim. Ben sadece şunun kararını veren pozisyondayım programımızın yenilenmesi gerektiğine dair süreci başlattım ilgili ekipleri ilgili genel müdürlükleri oluşturdular. Hangi konunun bizim örnek olarak alabileceğimiz başarılı eğitim sistemlerinde var olduğu hangi konunun bizde fazlalık olduğu hangi konuların çıkartılması ya da eklenmesi gerektiğine karar veren kişi Milli Eğitim Bakanı olarak ben değilim. Bunun tamamen akademik bilimsel bir altyapısı var. İntegralin çıkartılıp çıkartılmayacağına karar veren kişiler onlar.

Nihayetinde çok bilimsel usullere göre çalışmış ve değerlendirmelerini yapmışlar.

İNTEGRAL NEDEN ÇIKARILDI?

Bunu bilimsel olmadığı ihtiyaç duyulmadığı için çıkartmıyoruz. Şunun için çıkartıyoruz bu çağdaki çocuklar için yani zorunlu eğitim ağındaki çocuklarımız için uygun bir konu başlığı mıdır yoksa önlisans ya da lisans programlarında gençlerimizin çocuklarımızın tercihine göre seçtiği yükseköğretim biriminde alması gereken bir program mıdır? Biz bu açıdan değerlendirdik ve bunların bir kısmı bu çağda değil bir sonraki eğitim öğretim kademesinde almasının daha uygun olacağına karar verdikleri için çıkartılmıştır.

YENİ ÖĞRETMEN ATAMALARI

Son olarak öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı hakkında merak edilenlere ise şu şekilde açıklama yaptı; “En yakın takip eden kişi benim. Her ortamda konuştuk. Bu konudaki çalışmalarımızı yapıyoruz. Öğretmen ihtiyacıyla ekonomik koşul birlikte değerlendiriliyor. Kabine toplandıktan sonra açıklamasını yapacağız.”

SONRAKİ HABER