Bakan Tekin duyurdu! Ders süreleri kısalacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından bugün son dakika duyurusu ile birlikte ders sürelerine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Bakan Tekin duyurdu! Ders süreleri kısalacak mı?

Ders sürelerinde değişiklik yapılıp yapılmayacağı konusunda merak edilenlerin artmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Tekin, müfredat değişiklikleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

DERS SÜRELERİ KISALACAK MI?

Merak konusu olan gündeme ilişkin sorulara yanıt veren Tekin, “Ders sürelerinde kısalma olmayacak. Sadeleştirme müfredatta olacak. Yeni müfredat ile ilgili açılmalarda sona yaklaştık. Bir dahaki Kabine toplantısına kadar müfredat değişikliğinin detaylarını paylaşacağız.” şeklinde yaptığı açıklamalar ile ders sürelerinin kısalmayacağını duyurmuş oldu.

Bununla birlikte müfredat değişikliklerinin detaylarına ise bir sonraki kabineye kadar netleştirilerek detaylı bir şekilde vatandaşlara duyurulacağını ifade etti.

MÜFREDATTA SADELEŞTİRME YAPILACAK!

Konu hakkında bilgilendirmelerde bulunan Bakan Tekin ilkokul, ortaokul, lisede tekrar eden konular bulunduğunu ifade ederek bu konuların sadeleştirileceğini ya da çıkarılacağını belirtti.

Yeni müfredatın ne zaman hayata geçirileceği veli ve öğretmenler tarafından da merak konusu oldu. Bu çerçevede ise 2024-2025 eğitim öğretim döneminde, okul öncesi, 1, 5 ve 9'uncu sınıflardan itibaren kademeli şekilde uygulanacağı açıklandı.

SONRAKİ HABER