Bakan Tekin: “Çocuklara sadece ezber bilgiler veriyoruz”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Küçükçekmece’de düzenlenen Avrasya Bir Vakfı 2024-2025 dönemi açılışına katılarak burada önemli açıklamalarda bulundu. Müfredatın yüzde 35 sadeleştiğini ifade eden Tekin, çocuklara sadece ezber bilgi verdiklerini ve bu durumun değişmesi gerektiğini aktardı.

Bakan Tekin: “Çocuklara sadece ezber bilgiler veriyoruz”

Bakan Tekin, yabancı okulların açılışında müfredatın sadeleşmesine ilişkin pek çok konuya değindi. Yeni müfredatta çocuklara çok fazla bilgi verilmesinin doğru olduğunu söyleyen Bakan müfredatın revize edilmesi gerektiğine dair ellerinde akademik çalışma olduğunu belirtti.

"ÇOKÇA AKADEMİK ÇALIŞMA VAR"

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin temelinde iyi insan yetiştirmek olduğunu ifade eden Bakan Tekin, en son olarak müfredatın yüzde 35 oranında sadeleştiğini söyledi.

Bakan Tekin konuya ilişkin yaptığı açıklamasının devamında yeni müfredat olarak çocuklara fazla bilgi vermenin doğru olmadığını çocukların bu bilgileri daha sonra unuttuğunu söyledi. Bu sebeple çocukların başarısız olduğunu ifade eden Tekin şunları söyledi:

"Çocuklara sadece ezber bilgiler veriyoruz, sonra unutuluyor; ne işe yaradığını bilmiyor, nerede kullanacağını bilmiyor. Eğitim sistemimiz işlevsiz hale geliyor, gereğinden fazla bilgi vermeye çalışıyoruz. Bu yüzden çocuk başarısız oluyor. Dolayısıyla müfredatımızın revize edilmesi gerektiğine dair elimizde çokça akademik çalışma var.

"YÜZDE ORANINDA SADELEŞTİRMİŞ OLDUK"

Türkiye Yüzyıl Maarif Modeli'nin temelinde hedefimiz iyi insan yetiştirmek. Zihinsel, duygusal, bedensel, sosyal ve manevi gelişim yönleriyle bir bütün olarak ele aldık insanı. Türk maarif modeli ile toplumu ve ülkesini imar eden şahsiyetleri yetiştirmeyi bakanlık olarak üstümüze aldık. İnsanlık için faydalı ve güzel olanı yapmayı hedeflemiş, düşünebilen, sorgulayan, araştıran öğrenciler istiyoruz. Milli ve manevi değerlerimizi yücelten, koruyan insani değerleri kucaklayan şahsiyetlerin yetişmesini istiyoruz. Müfredatımızı en sonunda yüzde 35 oranında sadeleştirmiş olduk”

Müfredatın yüzde 35 oranında sadeleştiğini ifade eden Bakan Tekin, öğrencilerin araştıran, soran, sorgulayan ve düşünebilen kişiler olmasını istediklerini söyledi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER