Bakan Tekin açıkladı: Öğretmen şube tercihinde merkezi yerleştirme yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Tekin öğretmen, şube tercihi konusunda açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, öğretmen şube tercihinde merkezi yerleştirmenin esas alınacağını duyurdu.

Bakan Tekin açıkladı: Öğretmen şube tercihinde merkezi yerleştirme yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gündeme ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu. Bakan Tekin, 2024 - 2025 eğitim öğretim yılının öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı olmasını dilerken başarılı ve sağlıklı bir yıl da diledi.

Geçen yıl ciddi bir sıkıntı olmadan, öğretmenlerin fedakarlık ve çabalarıyla bir eğitim öğretim yılını tamamladıklarını ifade eden Tekin, bu yılın da böyle olması temennisinde bulundu. Öte yandan Bakan Tekin, 20 bin öğretmen atamasına ilişkin yaptığı açıklamada ''Danıştay kararından sonra öğretmen adayı arkadaşlarımızın mülakat sonuçlarını açıklayıp atamalarını yapacağız.'' dedi.

Bakan Tekin açıkladı: Öğretmen şube tercihinde merkezi yerleştirme yapılacak

''ÖĞRETMEN, ŞUBE TERCİHİNDE MERKEZİ YERLEŞTİRME YAPACAĞIZ''

Bugün öğretmenlerin seminer döneminin de başladığını bildiren Bakan Tekin, yaklaşık 17 milyon öğrencinin kayıtlarının tamamlandığını söyledi. Bakan Tekin, Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 1 milyon 24 bin 229'u öğretmen, 107 bin 633'ü idareci olmak üzere toplam 1 milyon 131 bin 862 öğretmen ve idareci olduğunu bildirdi. Bakan Tekin, Türk toplumunun eğitim öğretim sürecine yakın ilgi gösterdiğini belirterek, "Çocuklarımızın artık 1. ve 5. sınıfa kayıt olduklarında öğretmen, şube tercihi konusunda okul müdürlerimizin zor durumda kalmasını önleyecek merkezi yerleştirmeyi yapacağız" dedi.

SONRAKİ HABER