Bakan Tekin: “1 Ocak 2025 itibariyle tüm eğitimler Milli Eğitim Akademisi üzerinden yürüyecek”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Anıttepe Ortaokulu’nu ziyaret etti. Burada önemli açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren bütün eğitimlerin Milli Eğitim Akademisi üzerinden yürüyeceğini söyledi.

Bakan Tekin: “1 Ocak 2025 itibariyle tüm eğitimler Milli Eğitim Akademisi üzerinden yürüyecek”

Bakan Tekin, 20 yıllık bir öğretmeni test sınavına almanın doğru olmayacağını ifade ederek, bu sebeple sınavı kaldırdıklarının da altını çizdi.

Anıttepe Ortaokulu’nda öğretmenlerle görüşen ve onların sorunlarını dinleyen Bakan Tekin, gelen istekler ve talepler dahilinde seminerlerin internet üzerinden yapılacağını da belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Müsteşarken de söylüyordum, 20 yıllık bir öğretmeni test sınavına almak olmaz. Ben bunu kendi adıma doğru bulmadığımı söylüyordum. Dolayısıyla sınavı da kaldırmış olduk” dedi.

ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE İSTİKLAL MARŞI’NI OKUDU

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Anıttepe Ortaokulu’nu ziyaret etti. Yaptığı ziyarette öğretmenlerle görüşerek onların sorunlarını dinleyen Bakan Tekin, toplantıda öğretmenlerden gelen istekler üzerine tatil döneminde yapılan seminerlerin internet üzerinden yapılacağını açıkladı. Toplantı bir süre basına kapalı devam ettikten sonra Bakan Tekin, İstiklal Marşı’nı öğrencilerle beraber okudu ve okuldan ayrıldı.

Bakan Tekin: “1 Ocak 2025 itibariyle tüm eğitimler Milli Eğitim Akademisi üzerinden yürüyecek”

“1 OCAK 2025’TEN İTİBAREN”

Milli Eğitim Akademisi’yle ilgili bir kanun çıkacağına değinen Bakan Tekin, “1 Ocak 2025 itibariyle tüm eğitimler Milli Eğitim Akademisi üzerinden yürüyecek. Sadece o değil sınavı da kaldırdık. Müsteşarken de söylüyordum, 20 yıllık bir öğretmeni test sınavına almak olmaz. Ben bunu kendi adıma doğru bulmadığımı söylüyordum. Dolayısıyla sınavı da kaldırmış olduk. Onun yerine bir eğitim paketi hazırlıyor arkadaşlar. Bunun bir kısmı internet üzerinden bir kısmı yüz yüze olacak. Yüz yüze olan kısımların oranı üzerine ilgili genel müdürlük şu an çalışıyor. Büyük çoğunluğu internet üzerinden olacak. 400 bine yakın öğretmenimiz uzman ve başöğretmen unvanı almış olacak. Onların eğitimleri de ona göre takvime yerleştirilecek” diye konuştu.

Bakan Tekin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında ara tatildeki seminerlerin artık çevrim içi olarak yapılacağını söyledi. Buna göre öğretmenlerin katılacağı 11 – 15 Kasım tarihleri arasındaki ara tatil seminerleri online olarak gerçekleştirilecek.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER