Bakan Özhaseki'den İstanbul'da çöken binayla ilgili kaçak kat açıklaması

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki Kartalepe Mahallesi’nde bir binanın çöktüğü haberinin ardından olay yerine çok sayıda ekip ulaşarak müdahale etmişti. Yetkililerden konuya ilişkin açıklamalar gelirken son olarak Bakan Özhaseki, kaçak kat açıklaması yaptı.

Bakan Özhaseki'den İstanbul'da çöken binayla ilgili kaçak kat açıklaması

Bu sabah saatlerinde İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki Kartalepe Mahallesi’nde bir bina çöktü. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve AFAD ekibi sevk edilirken yıkılan binanın enkazında 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı öğrenildi. Olayda 8 kişinin yaralandığı bilgisine ulaşılırken yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmi sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden yaptığı açıklama ile çöken binadan kaçak kat ayrıntısına dikkati çekti. Bakan Özhaseki, 36 yıl önce inşa edilen binaya 1,5 katın kaçak olarak eklendiğini ve yapımında deniz kumu kullanıldığının tespit edildiğini açıkladı.

“İSTANBUL’DA ÇÖKEN BİNAYA SONRADAN 1,5 KAT KAÇAK OLARAK EKLENDİĞİ TESPİT EDİLDİ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Küçükçekmece’de çöken binanın 36 yıl önce inşa edildiğini açıklarken daha sonra yapıya 1,5 katın kaçak olarak eklendiğinin tespit edildiğini duyurdu. Bakan Özhaseki paylaşımında, “İstanbul’umuza, ülkemize geçmiş olsun. İstanbul Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde bir binanın çökmesi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İlk incelemelerimiz neticesinde binanın 36 yıl önce inşa edildiği, daha sonra 1,5 kat kaçak olarak eklendiği tespit edilmiştir.'' ifadelerine yer verdi.

Bakan Özhaseki'den İstanbul'da çöken binayla ilgili kaçak kat açıklaması

Bakan Özhaseki açıklamanın devamında ''Yerinde yapılan ilk incelemelerde 1988 yılında inşa edilen binanın, mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiği, yapımında deniz kumu kullanıldığı ve daha sonraki süreçlerde binanın statiğini bozacak müdahalelerin yapıldığı anlaşılmıştır” dedi. Bakan Özhaseki paylaşımında ekiplerin sahada incelemelerine devam ettiğini ve gelişmelerin anbean takip edildiğini kaydederken olayda hayatını kaybeden vatandaşımız için de yakınlarına baş sağlığı diledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER