Bakan Özhaseki'den deprem konutu açıklaması! Fay hattı üzerinde yapılaşma olmayacak

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin yıldönümünde açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki deprem konutları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Bakan Özhaseki'den deprem konutu açıklaması! Fay hattı üzerinde yapılaşma olmayacak

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin yıldönümünde Tv100'e konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutları hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan bu açıklamalarda konutların fay hatları üzerine inşa edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığından bahsetti. Özhaseki tarafından yapılan açıklamalar başlıca şu şekildeydi;

ZEMİNİ SAĞLAMLAŞTIRMAK İÇİN 40 MİLYON DOLAR HARCANDI!

Yeşil alanın altından fay hattı geçiyor. Bilim adamları faya hattının geçtiği yerde 60 metre bina yapmayın diyor. Biz 60 metre denildiği halde 100 metre koyarak o şekilde inşaat yapıyoruz. Zemin çürük olduğu için biz binlerce kazık çaktık. Zemini sağlamlaştırmak için 40 milyon dolar para harcadık. 15 metre kazık çakarak sert zeminlere ulaştık. Şimdi binaları inşa ediyoruz. En fazla zemin+üç olarak inşaat yapıyoruz.

MART SONUNA KADAR 75 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK!

Deprem bölgesinde 390 bin konut yapacağız. 390 binin 200 bin tanesinin inşaatı başladı. Bittikçe veriyoruz. Aslında hazırladığımız ve kura çekimi için bekleyen 46 bin konut var. Ondan sonraki 1 ay 1,5 ay içerisinde de 30 bin konutun daha kurasını çekeceğiz. Mart sonuna kadar Allah izin verirse 75 bin konutun ihalesini bitirdiğimiz gibi teslim de etmiş olacağız. 200 binden fazla konutun ihalesinde başladık. Köylerde çelik konutlara başladık, 50 bin civarında. 307 bin konutun yapım işi sıraya girdi, devam ediyor. Geriye 80 bin civarında konut var. Bunu yerinde dönüşüm ile yapacağız.

Yerinde dönüşüm projesine 256 bin kişi başvuru yaptı. Ayrıca köylerde vatandaşlarımız evlerimizi biz yaparız diyor, biz onlara destek paketi çıkardık.

750+750 HİBE VERİLECEK!

Tam 307 bin konutun yapım işi sıraya girdi devam ediyor. Geriye 80 bin civarında yapmamız gereken konut var. Yerinde Dönüşüm için müracaat eden 256 bin vatandaşımız var. Bazı vatandaşlarımız “Sizler yapıyorsunuz, bizler de komşularımız ile bir araya gelip apartmanımızı yaptıracağız. Bizi destekleyin” dediler. Ben kendim yapayım diye 256 bin müracaat var. Ayrıca köylerde bazı vatandaşalar “Ben evimi yaparım, beni destekleyin” diyor. Onlara destek paketi çıkardık 750+750 bin TL hibe veriyoruz.

Yapılan bu açıklamaların ardından son olarak da "Tren raylarını bükecek kadar güçlü bir enerji geliyor yeraltından. Fay hattı üzerinde yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz." diyerek kesinlikle fay hattı üzerinde bir yapılaşmanın olmayacağından bahsetti.

SONRAKİ HABER