Bakan Özhaseki vatandaşları aşırı sıcaklara karşı uyardı

Türkiye'de hava sıcaklıklarına ilişkin yapılan değerlendirmeler vatandaşların yakın gündeminde yer alıyor. MGM, yurt genelinde hava sıcaklıklarının artacağını ifade ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den 'sıcaklık' uyarısı geldi.

Bakan Özhaseki vatandaşları aşırı sıcaklara karşı uyardı

Ülkemizde geçtiğimiz hafta yurt genelinde etkili olan sağanak yağışlar, 3 Haziran tarihi itibariyle yerini yüksek sıcaklıklara bıraktı. Hava sıcaklıklarının yükseleceğine ilişkin açıklamalar gelmeye devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) de yurt genelinde ortalama hava sıcaklığının 35 derece olacağını ifade etti. MGM, yurt genelinde hava sıcaklıklarının yükseleceğini duyururken yeni açıklama da geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye genelinde etkisini göstermeye başlayan sıcaklıklara karşı vatandaşları uyardı. MGM'nin sıcaklık uyarısına atıfta bulunan Bakan Özhaseki, yeni bir uyarı ile dikkati çekti.

BAKAN ÖZHASEKİ, VATANDAŞLARI AŞIRI SICAKLARA KARŞI UYARDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporuna göre yurdun genelinde bugünden itibaren hava sıcaklıklarında artış beklendiğini ifade etti.

Bakan Özhaseki vatandaşları aşırı sıcaklara karşı uyardı

Bakan Özhaseki, hava sıcaklıklarına ilişkin yaptığı uyarıda “Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üstünde seyretmesi, bazı illerimizde sıcaklıkların 40 derece ve üzerinde olması öngörülüyor. Sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün verileri uyarınca; yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum” sözlerine yer verdi.

Bakan Özhaseki vatandaşları aşırı sıcaklara karşı uyardı - Resim : 2

Sıcakların artmasıyla muhtemel bir orman yangınına karşı da duyarlı olunması çağrısında bulunan Bakan Özhaseki, “Ülkemizin akciğeri olan ormanlarımızda herhangi bir yangın meydana gelmemesi için vatandaşlarımızın duyarlı hareket etmelerini bekliyorum” ifadelerini kullandı. Hava Öte yandan çocuklar, yaşlılar ve kronik rahatsızlığı bulunanların da öğle saatlerinde tedbirli olmaları istendi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER