Bakan Özhaseki konutların geri dönüşümü hakkında açıklamalarda bulundu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'un dönüşümü konusunda yol haritasının belli olduğunu duyurdu. Bakan Özhaseki Meclis'te yaptığı konuşmada, yeni yasa ile geri dönüşümün önünün açıldığını belirtirken yol haritasına ilişkin bilgiler de verdi.

Bakan Özhaseki konutların geri dönüşümü hakkında açıklamalarda bulundu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda görüşüldü. TBMM Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanan Genel Kurul’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Bakanlığın ve bağlı kuruluşların 2024 yılı bütçesine ilişkin konuşma yaptı.

Bakan konuşmasında, afetlere karşı dirençli, yatay mimariye sahip, mahalle kültürünü yaşatan, sıfır atık uyumlu ve yeşil varlığı artırılmış ‘akıllı şehirler’ inşa etmeyi hedeflediklerini belirtti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, İstanbul'un dönüşümü konusunda yol haritasının belli olduğunu ifade ederek, “Yeni yasayla İstanbul’da kentsel dönüşümün önü açılmış oldu. Belirlediğimiz rezerv alanlarda 300 bin konut yapacağız. ‘Yarısı Bizden’ kampanyasıyla 300 bin konutun dönüşümünü sağlayacağız” dedi.

AKILLI ŞEHİR KONSEPTİ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Teknolojik ve bilimsel gelişmelerle birlikte şehirlerin ‘akıllı şehir’ konseptine doğru büyük ve hızlı dönüşüm yaşandığını ifade eden Bakan Özhaseki, “Akıllı şehirler; afetlerden iklim değişikliğine, enerji verimliliğinden ulaşıma, sağlıktan eğitime kadar pek çok alanda birçok yenilik ve kolaylıklar sunuyor.

Bakan Özhaseki konutların geri dönüşümü hakkında açıklamalarda bulundu!

Bize düşen ise şehircilik alanındaki bu treni yakalamak hatta bu yolculuğun öncüsü ve lokomotifi olmaktır.'' derken canlı ve diri fay hatlarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Bakan Özhaseki konutların geri dönüşümü hakkında açıklamalarda bulundu! - Resim : 2

“500 civarında canlı ve hareketli fay hattı mevcut” diyen Bakan Özhaseki, Türkiye’nin deprem ülkelerinden biri olduğunu vurguladı. Bununla beraber İstanbul’un depreme hazırlanması için başlattıkları ‘Yarısı Bizden’ kampanyasına da değinen Bakan Özhaseki, “İstanbul'da yol haritamız belli oldu, bunu titizlikle takip edeceğiz. Yeni yasayla İstanbul’da kentsel dönüşümün önü açılmış oldu.

Bakan Özhaseki konutların geri dönüşümü hakkında açıklamalarda bulundu! - Resim : 3

Belirlediğimiz rezerv alanlarda 300 bin konut yapacağız. ‘Yarısı Bizden’ kampanyasıyla 300 bin konutun dönüşümünü sağlayacağız” dedi.

Konuyla ilgili gelişmelerin ilerleyen günlerde aktarılması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER