Bakan Özhaseki duyurdu! Şu anda hareketli 500'e yakın fay hattı var

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bugün düzenlenen iftar programında deprem konutlarına ilişkin önemli açıklamalara yer verdi.

Bakan Özhaseki duyurdu! Şu anda hareketli 500'e yakın fay hattı var

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından yapımlarına başlanan deprem konutları hakkında bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki açıklamalarda bulundu.

Şu anda aktif bir halde olan fay hatlarına yönelik de bilgilendirmelerde bulunan Özhaseki, Yalova Belediyesince Altan Kültür Merkezi'nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri için verilen iftar programında önemli açıklamalara yer verdi.

HAREKETLİ 500'E YAKIN FAY HATTI VAR!

Yaptığı açıklamalarda güncel olarak fay hatlarından bahseden Özhaseki, “Son yüzyıl içerisinde bizim karalarımızda ve denizlerimizde meydana gelen 6 ve üzerindeki şiddetle ilgili tarif ettiğimiz deprem sayısı 231. Sadece ana karamızda meydana gelen yıkıcı deprem sayısı ise artmış arkadaşlar. Ölen insan sayımız 130 bin ve şu anda hareketli 500'e yakın fay hattı var. Şu andaki bilim, bunların nerelerde olduğunu tahmin edebiliyor, çizgileri kestirebiliyor ama hangi tarihte nasıl bir şiddetle dışa vuracağını, nasıl bir tesir meydana getireceğini bilemiyor. Bizim bu gerçeklikten hareketle konutlarımızı, iş yerlerimizi çok güvenli yapmamız icap ediyor. En son malumunuz 6 Şubat'ta birinci gece yarısı, gündüz öğle vakti meydana gelen çok uzun süren iki tane deprem meydana geldi.” dedi.

Tüm bunların yanı sıra deprem konutlarının da yapımının devam ettiğini belirterek, her ay 10 - 15 bin arası konut teslimlerinin yapılacağı, bununla birlikte de yıl sonuna kadar 75 bin konutun teslim edilmesinin planlandığı ifade edildi.

SONRAKİ HABER